Hamilton stopt als er een 25e GP wordt toegevoegd

Lewis doet een Ferrari'tje en dreigt te stoppen als er niet aan zijn eisen wordt voldaan

Lewis Hamilton stopt Mercedes-AMG Project One
Lewis Hamilton stopt Mercedes-AMG Project One

Oei, er is paniek in de Formule 1-wereld. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft de eigenaars van F1 gewaarschuwd dat hij de sport zal verlaten als ze het plan doorzetten om meer GP’s toe te voegen aan de agenda.

Een nieuwe race?

Eerder deze week kondigde Liberty Media, het bedrijf dat eigenaar is van de F1, aan dat ze in 2020 een race in de straten van Hanoi (Vietnam) in de agenda erbij proppen. Daarbij wil het conglomeraat de sport ook uitbreiden in Amerika, met onder meer de GP van Miami.

Het aantal ronden staat nu op 21, terwijl het seizoen van volgend jaar voor het eerst door zal lopen tot in december – ondanks het feit dat het hetzelfde aantal races behelst. Het F1-seizoen wordt dus steeds langer. En dat is goed nieuws voor de toeschouwers, maar niet alle coureurs zijn het ermee eens.

Hamilton stopt bij meer GP’s

Lewis Hamilton, die dit weekend aan zijn overwinningsparade in Brazilië begint, zei tegen Independent: ‘Ik zal er niet meer bij zijn als het seizoen straks 25 races behelst, dat is zeker. Het voelt nu al alsof we 25 GP’s hebben gereden, dus ik denk niet dat het handig is om meer races toe te voegen.’ De Brit vervolgt zijn verhaal: ‘Ik ben een enorm raceliefhebber, maar een seizoen is lang en het vergt van ons allemaal enorm veel inzet. We zijn vaak een lange tijd ver verwijderd van onze families.’

Hamilton: ‘De seizoenen worden steeds langer en de vrije periodes steeds korter. Op die manier wordt het elk jaar moeilijker om jezelf weer op te laden voor een nieuw seizoen.’ En dat is natuurlijk jammer, dat zou ten koste gaan van de sport. De coureur stapt dit weekend, tijdens de GP van Brazilië, weer voor het eerst achter het stuur van zijn Mercedes, sinds hij twee weken geleden zijn vijfde wereldtitel op zijn naam schreef.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken