Of je er nu een fan van bent of niet, het sprintformat keert terug. Sterker nog, de F1-leiding heeft besloten om komend seizoen van drie sprintraces naar zes te gaan. De FIA heeft verschillende redenen om het aantal sprintweekenden te verdubbelen. Nu maken ze bekend waar deze aangepaste weekenden gaan plaatsvinden.

De GP van Nederland zit er niet bij. Wel krijgen we sprintraces in Azerbeidzjan, Qatar, de Verenigde Staten (op COTA welteverstaan) en in Brazilië. Ook twee van de weekenden waar veel fans in het oranje op afkomen, krijgen sprintraces: in Oostenrijk en, jawel, bij de GP van België gaan de fans de verkorte races zien.

Waarom er in 2023 meer F1-sprintraces zijn

De F1 heeft onderzoek gedaan naar welke banen het geschiktst zijn voor het sprintraceformat. Daarbij keken ze naar inhaalmogelijkheden, race-actie en hogesnelheidssectoren. Hierdoor verzekert de F1 ons ervan dat we competitieve actie op de baan gaan zien gedurende alle drie de dagen van het raceweekend.

Daarnaast blijkt dat er meer mensen kijken tijdens een sprintweekend dan tijdens de driedaagse waarop het oude format wordt aangehouden. Als voorbeeld gebruikt de F1 het sprintweekend in Oostenrijk van afgelopen jaar. Het aantal kijkers steeg met 39 procent ten opzichte van de kwalificatie in 2021 en was 8 procent hoger dan het gemiddelde aantal kijkers tijdens de kwalificatie in 2022.

Reacties

  • Ikke heeft op 7 december 2022 geschreven:

    De F1 zegt dat de fans er positief over zijn. Nee, dat zijn ze niet. Het is nep en iedereen heeft er een hekel aan. De boekhouder van de F1 is de enige die hier positief over is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear