In de F1 wordt wel eens gesproken over sandbaggen of zandzakken. Daarmee wordt bedoeld dat een coureur of een team met opzet niet de maximale prestaties van de auto laat zien. Bijvoorbeeld om sancties van de FIA te voorkomen. George Russell was er in Australië vrij zeker van de Red Bull aan het sandbaggen was. Christian Horner spreekt deze aantijgingen nu tegen.

‘Ze schamen zich bijna om hun volledig potentieel te laten zien, want hoe sneller ze lijken, hoe meer de sport zal proberen ze tegen te houden’, zei Russell tegenover het Britse BBC 5. Hij deed gelijk een inschatting: ‘Ik denk realistisch gezien dat ze waarschijnlijk zeven tienden voorsprong hebben op de rest van het veld.’

Horner over de uitspraken van Russell

‘Dat is heel attent van hem. Ik bedoel, zijn team kent dat soort voordelen maar al te goed’, zegt Horner tegen Motorsport.com. Volgens de teambaas kun je bij de GP van Australië de strategieën van Mercedes en Red Bull niet met elkaar vergelijken. Doordat Russell vroeg naar binnen ging, moest hij zijn banden sparen. Daarom was hij een stuk langzamer dan de Red Bulls.

‘Checo [Perez] hield zich niet in. Hij was niet aan het cruisen of zeven tiende aan het inhouden, omdat hij het niet wilde laten zien.’ De teambaas van Red Bull zegt ook dat zijn team de auto meer had gericht op de race dan op de kwalificatie. Alsnog wist Verstappen vrij eenvoudig pole position te veroveren. Wel meent Horner dat de concurrentie steeds dichterbij komt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie