Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met Lewis Hamilton. Na jaren van feeststemming worden hij en Mercedes op alle fronten voorbijgestreefd door Max Verstappen en Red Bull Racing. Tot overmaat van ramp loopt het contract van Hamilton aan het einde van dit jaar af. Is dit het einde van Hamiltons carrière bij Mercedes? En gaat ie dan voor zijn achtste wereldtitel bij Red Bull?

Het zou voor genoeg spanning zorgen; een soort moderne versie van de strijd tussen Senna en Prost bij McLaren. De kans is echter groot dat we Hamilton en Verstappen nooit samen zullen zien bij Red Bull Racing. Tenminste, als het aan teambaas Christian Horner ligt. SkyNews vroeg aan Horner of Hamilton een schokkende move naar de huidige wereldkampioen kan maken.

‘Wat Lewis bereikt heeft in de F1 is ongeëvenaard, maar we zijn blij met de coureurs die we hebben’, aldus Horner. Hij vult aan: ‘ik kan niet zien waar we Lewis kunnen onderbrengen.’ En inderdaad, Pérez heeft een contract tot en 2024 en Verstappen tot 2028. Daardoor is er voorlopig geen plek voor Hamilton. We zien Hamilton ook niet gezellig op de reservebank plaatsnemen naast Ricciardo.

Horner schrijft Mercedes en Ferrari nog niet af

Volgens Christian Horner hoeft Hamilton ook helemaal niet te verkassen naar Red Bull: ‘Ik ben er zeker van dat zij [Mercedes] hun problemen gaan oplossen. We schrijven hem [Hamilton] zeker nog niet af.’ Horner zegt ook dat er een ‘grote Mercedes-upgrade’ aan zit te komen en dat ook Ferrari niet blij zal zijn met de huidige positie. Genoeg spannende races in het verschiet dus, volgens Horner.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)