De afgelopen jaren is Mercedes dominant in de Formule 1. De laatste drie jaren wonnen zij overtuigende zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap. Maar als je de sport al voor het Max Verstappen-tijdperk volgt, weet je dat dit niet altijd het geval is geweest. Toen de V10-motoren het nog uitschreeuwden, waren het Ferrari en Michael Schumacher die onaantastbaar waren.

Het seizoen van 2001 waren hoogtijdagen voor de Ferrari-Schumacher-combinatie. Negen van de zeventien races werden gewonnen, bij elke race stond Ferrari minimaal één keer op het podium en zowel het team als de coureur wonnen het kampioenschap. Deze geniale F1-bolide (onder andere ontworpen door Ross Brawn) kun jij nu kopen bij de RM Sotheby’s-veiling in New York. Dit specifieke exemplaar draagt nummer 211, waarmee Schumacher zowel de GP van Hongarijë als de GP van Monaco won.

Voor hoeveel koop ik de Ferrari F2001?

Als je nu een vliegticket naar New York boekt, zorg dan dat je ook een aantal extra stoelen voor de grote zakken met geld reserveert. Het veilinghuis verwacht namelijk dat de legendarische raceauto meer dan drieënhalf miljoen euro op gaat brengen. Veel geld, maar als je bankrekening groot genoeg is, is dit waarschijnlijk een van de beste uitgaven die je kunt doen.

Dit rode kunstobject is namelijk niet slechts een museumstuk. De F2001 is nog in perfecte staat en je kunt ‘gewoon’ nog ermee racen. Zorg dan wel dat je een grote luier om hebt; de 3,0-liter V10 stuwt namelijk bij 18.500 tpm (!) 900 woeste pk in je tere rug. De snelheid waarmee deze Ferrari je door een bocht kan werpen, zorgt er bij een ongetrainde coureur voor dat je nek of je blaas het begeeft.

Als je dit stukje racehistorie aanschaft, zou het misdadig zijn hem op te sluiten. De veiling vindt plaats op 16 november, wat je nog net tijd genoeg geeft om een lot voor de loterij te kopen.

De Ferrari F2001 op Spa-Francorchamps

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)