‘Ja, nee, weet je… ik wilde hem wel kopen, maar ik was toen net mijn pas kwijt en m’n telefoon was leeg dus kon m’n saldo ook niet checken’, zei je toch? Goed nieuws: je hebt opnieuw de kans om de oude Mercedes-AMG C 63 S Coupé van Max Verstappen op de kop te tikken. ‘Altijd van een jonge coureurtje geweest’

Eerder dit jaar stond de V8-coupé al te koop, maar toen was ie slechts ‘van een bekende F1-coureur’. De veilingsmeester heeft een dapperheidspil genomen en noemt het beestje gewoon bij zijn naampje. Sterker nog: hij noemt het de auto van de aankomende wereldkampioen Formule 1.

Is ie echt wel van Max Verstappen?

Als bewijs levert de verkoper een foto van Max Verstappen die zijn handtekening krabbelt op het dashboard. Ook liet hij zijn stift over de plastic motorbedekking gaan. Sinds de auto in januari te koop stond, is er nog geen 1.000 kilometer mee gereden. Toen moest de Merc 134.750 euro opleveren. Waar het schip nu strandt, is een gok.

Het is lastig om te zeggen of deze AMG een goede investering is. Dat is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk wat de Nederlandse F1-coureur de aankomende jaren gaat presteren. En anders heb je gewoon een leuke Mercedes met een tof verhaal.

De specs

Niet onaardig om te weten is dat het een Edition 1 is, maar dan zonder de kenmerkende gele strepen aan de buitenkant. Binnenin zijn de gele stiksels wel volop aanwezig. De 4,0-liter V8 produceert uiteraard 510 pk. In 3,9 seconden zit je op 100 km/u en de topsnelheid is afgeregeld op 250 km/u.

Max Verstappen rijdt nu overigens in een Aston Martin DB11, mocht je dat interessant vinden.

Bedankt Max (nee, niet die. Andere…) voor de tip

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)