Update: Verstappen heeft een gridstraf van drie plaatsen gekregen en is zijn pole position kwijt. Bottas crashte in de laatste bocht, waarna er met gele vlaggen werd gezwaaid. Verstappen ging niet langzamer rijden, wat wel van de coureurs verwacht wordt in een gele vlag-situatie. De Red Bull-coureur wordt daarom teruggezet naar P4.

Max Verstappen heeft zojuist de tweede pole position van zijn carrière veroverd tijdens de GP van Mexico. Hij versloeg beide Ferrari’s en zal morgen Leclerc naast zich hebben op de voorste startrij. Achter hem vertrekken Vettel en Hamilton van P3 en P4.

Q1 en Q2

De kwalificatie begint goed voor Red Bull. Als de geblokte vlag valt tijdens Q1 staan Verstappen en Albon bovenaan het rondetijdenbord. Q2 draait niet alleen om de snelste tijd. Ferrari, Mercedes en Red Bull doen hun best om op de medium banden door te komen naar Q3, zodat ze morgen de race op deze compound kunnen starten. Dat lukt alle coureurs van deze teams zonder al te veel problemen, waardoor de top zes allemaal op dezelfde banden zal starten.

Q3

In de laatste sessie barst de strijd om pole position los. Als de auto’s voor de eerste keer rond gaan in Q3, is Max Verstappen het snelst. Hij heeft dan een voorsprong van iets meer dan een tiende op Leclerc. Iedereen heeft tijd om nog een tweede poging te wagen.

De coureurs doen hun uiterste best om de tijd van Verstappen te verbeteren. Sommige coureurs doen zelfs iets te veel hun best. Eerst gaat Leclerc al buiten de baan en even later is het Bottas die vol de muur inrijdt in de laatste bocht. Alleen Verstappen weet zijn eigen tijd te verbeteren en pakt pole position in Mexico. Hij start morgen vooraan en zal Leclerc morgen naast zich hebben.

Kwalificatie van de GP van Mexico 2019

1. Verstappen

2. Leclerc

3. Vettel

4. Hamilton

5. Albon

6. Bottas

7. Sainz

8. Norris

9. Kvyat

10. Gasly

11. Perez

12. Hulkenberg

13. Ricciardo

14. Raikkonen

15. Giovinazzi

16. Stroll

17. Magnussen

18. Grosjean

19. Russell

20. Kubica

Data en tijden van de GP van Mexico 2019

Zondag 27 oktober 2019
Race: 20.10 – 22.10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)