Q1 en Q2

In de eerste sessie van de kwalificatie wordt de baan steeds sneller. De coureurs moeten dus constant op het circuit blijven om hun tijden te verbeteren. Dat betekent ook dat het erg druk is. Aan het einde van de sessie heeft Bottas een probleem met zijn motor. Hij kan nog wel terugkomen naar de pitstraat en in Q2 is hij weer van de partij.

Bij de meeste auto’s zien we in het tweede gedeelte van de kwalificatie weer gele medium banden. Zoals altijd bepaalt de compound waar je de snelste tijd in Q2 op rijdt, op welke banden je morgen start. De Red Bulls en Mercedessen hebben weinig moeite om door te gaan naar de strijd om pole position.

Q3

De laatste twaalf minuten bepalen wie morgen waar in de top tien start. Hamilton heeft moeite met zijn eerste snelle ronde en crasht bijna. Verstappen heeft een betere ronde en rijdt de snelste tijd met een gat van ruim drie tienden naar Hamilton.

In de tweede snelle ronde gaan Hamilton en Bottas sneller dan Verstappen. Max moet dan nog met zijn laatste ronde beginnen. In de eerste en tweede sector is hij dan weer sneller, maar in de laatste bocht gaat het mis. Hij blokkeert zijn wiel en raakt de muur. Zijn ronde is over, zijn auto beschadigd en hij komt niet verder dan de derde plek. Hamilton start morgen op pole position en heeft Bottas naast zich op de voorste startrij.

Verstappen raakt de muur in de laatste ronde

Kwalificatie van de GP van Saoedi-Arabië 2021

01. Lewis Hamilton
02. Valtteri Bottas
03. Max Verstappen
04. Charles Leclerc
05. Sergio Pérez

Data en tijden van de GP van Saoedi-Arabië 2021

Zondag 5 december 2021
Race: 18:30 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie