Na volgend jaar laten alle teams, op het team van de Franse autobouwer zelf na, de Renault-motor vallen. McLaren maakte vorige week bekend dat ze overstappen naar de Mercedes-motor. Op dit moment zou dat betekenen dat Williams, Racing Point, McLaren en natuurlijk Mercedes zelf met de motor gaan rijden in 2021.

Volgens het Italiaanse Automoti hielp het bedrijf Horatio Investements met het opzetten van de motorendeal tussen McLaren en Mercedes. De CEO van dat bedrijf? Ene Adam Norris – juist, de vader van een bepaald aanstormend talent. En de slimme zakenman kon gelijk een mooi dealtje on the side eruit slaan.

Een motorencontract voor Mercedes is niet het enige wat Adam regelde. Het dominante team zou ook het management van McLaren-coureur Lando Norris overgenomen hebben. Voor nu betekent de wisseling van management nog niets, maar het is een duidelijke blijk van interesse vanuit de kant van Mercedes.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas rijden sowieso tot en met 2020 voor Mercedes. Daarmee is hij samen met George Russell het jonge talent van Mercedes. Of een van de twee uiteindelijk een stoeltje gaat bemachtigen in de Mercedes F1-auto, is nog even afwachten. Wordt Verstappens online racemaatje zijn grote concurrent?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)