Oké, laten we de grappen meteen uit de weg ruimen: ‘McLaren onthult aero-upgrade voor Australische Grand Prix’, ‘MCL36 rijdt als een baksteen, beweert Ricciardo’… nog meer lolligheden? Om de ellende van McLaren aan het begin van het seizoen opzij te zetten, heeft het team de krachten gebundeld met Lego om een ​​levensgrote versie van de F1-auto te maken.

Ziet er cool uit, niet? Ze hebben zelfs de moeite genomen om een ​​te ingewikkeld stuur te maken. Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn er zeker tevreden mee. Het Lego-model (helaas, rijden doet ie niet, ook niet elektrisch) is onthuld in de pitlane in Melbourne. Het is voor het eerst sinds het begin van de pandemie dat ze weer gaan racen op het Albert Park Circuit.

De levensgrote McLaren F1-auto van Lego was meer dan een middagje werk

Blijkbaar kostte het het team achter de Lego-auto 1.893 uur om alles in elkaar te zetten, wat geen verrassing is gezien het feit dat het model 288.315 stenen bevat. Dat is een groot risico voor blote voeten, als je het ons vraagt. Er zijn gelukkig geen gewonden gemeld.

De replica op schaal van de F1-auto volgt op de lancering van de Lego Technic McLaren F1-auto. Met een lengte van 65 centimeter is het setje dat in de winkel ligt een veel aantrekkelijker formaat voor toekomstige optredens onder de kerstboom. Vermoedelijk ook veel portemonneevriendelijker.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Lego iets op ware grootte heeft gemaakt van zijn plastic bouwmaterialen. Wie herinnert zich de Lego Bugatti Chiron nog?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear