Je zou het bijna vergeten, maar Lewis Hamilton loopt alweer zestien jaar rond in de F1-paddock. Hij kwam binnen bij McLaren in 2007, een jaar later pakte hij zijn eerste titel. Het jonkie is nu getransformeerd in een racelegende met een, uh, bijzonder creatieve kledingstijl. Die creativiteit laat hij ook achter de schermen zien. Zo blijkt dat Hamilton zelf zijn F1-stuur heeft ontworpen.

Tegenover CNA Luxury vertelt Hamilton over zijn ontwerp van het F1-stuur. ‘Wat veel mensen niet weten is dat ik het stuur heb herontworpen toen ik bij McLaren zat. Toen ik bij Mercedes kwam, heb ik precies hetzelfde gedaan en alle andere teams kopieerden het.’

Hamilton vertelt wat hij precies heeft gedaan. ‘Vroeger waren alle stuurtjes rond. Nu zie je dat er een bovenkant is en het handvat naar beneden loopt, maar niet vast zit aan de onderkant.’ En inderdaad, teams volgden door het concept ook toe te passen. Behalve bij Williams. Daarbij loopt het stuur aan de onderkant nog steeds door en zit het display los van het stuur.

Hamilton ontwerpt ook andere onderdelen

Een slimme uitvinding van de Brit, maar toch voelt hij wat spijt over zijn vondst. ‘Hier had ik patentrecht op moeten hebben.’ Het bleef overigens niet bij stuurtjes. Zo hielp hij bij het ontwerp van zijn stoel en zijn pedalen. Hamilton geniet van dit soort projecten. ‘Ik houd ervan om zoiets te doen. Het zorgt ervoor dat ik wat creatiefs kan doen.’ Wat je ook van hem vindt, laten we hopen dat Hamilton zijn creativiteit nog even kan laten zien in de Formule 1.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear