Max Verstappen is zojuist uitgeroepen tot Sportman van het Jaar! Goed bezig Max, we hebben nooit aan je getwijfeld! Zelf was hij niet bij het gala, maar hij bedankte via een videoboodschap. Even een korte samenvatting waarom het volledig terecht is dat Max Verstappen verkozen is tot de Sportman van het Jaar.

Zijn jaar begon bij Torro Rosso, maar al snel mocht hij het stoeltje van Daniil Kvyat overnemen bij Red Bull Racing. Dit bleek direct de goede keuze te zijn en met een beetje geluk wint Max Verstappen de GP van Spanje.

Dit jaar pakte de 19-jarige Nederlander zeven podiumplaatsen. Daarmee eindigde hij op de vijfde plek in het WK. Helaas wordt het aantal ‘heerlijke reddingen’ niet officieel bijgehouden. Deze bijvoorbeeld:

De Sportman van het Jaar liet bovendien genoeg stof opwaaien met zijn inhaalacties. Sebastian Vettel heeft inmiddels zijn infuus mogen uitdoen: door zijn vele gehuil was hij volledig uitgedroogd. Nou Max, neem er maar ééntje. Je hoeft tenslotte voorlopig niet te rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear