Voor het volgende Formule 1-seizoen krijgen Max Verstappen en Daniel Ricciardo een gloednieuwe motor. De huidige V6-motor voldoet niet.

Renault-teambaas Frédéric Vasseur vertelde aan Motorsport.com: ‘Er zitten goede verbeteringen in de pijplijn. We hebben volgend jaar een compleet nieuwe motor. Hij is honderd procent nieuw. De huidige was nagenoeg uitontwikkeld. We moesten deze stap maken om verder vooruit te kunnen gaan. Tot nu toe verloopt de ontwikkeling goed en zitten we dicht bij de verwachtingen.’

Top! Een gloednieuwe V6 dus. De eerste paar races zullen de auto’s van Red Bull Racing ongetwijfeld uitgefikt langs de weg staan vanwege alle kinderziektes. Kijk maar hoe dat in 2015 ging met die Renault-motoren. Maar uiteindelijk komt het wel goed, dat bewijst de fabrikant nu ook. Doorbreekt Red Bull Racing met de nieuwe V6 de tirannie van Mercedes? Laten we het hopen: de races zijn nu wel erg voorspelbaar. Sowieso kun je volgend jaar genieten van de bredere banden. Bovendien is er een nieuw broekie in de Formule 1. Alle veranderingen in de Formule 1 gaan volgend jaar ongetwijfeld voor een spannend seizoen zorgen.

Foto: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie