Een video die ooit ‘wel geinig’ was, krijgt ineens een heel andere lading. In 2019 reageerden diverse coureurs op de crash die in 1990 de winnaar van het kampioenschap bepaalde. Senna reed bij Prost achterop en won daarmee de wereldtitel. Hoewel het nooit als zodanig is toegegeven, is de algemeen geaccepteerde conclusie wel dat Senna dit expres deed.

Eenzelfde scenario doet zich momenteel weer voor. Zoals je inmiddels heus wel weet, staan Lewis Hamilton en Max Verstappen gelijk in het kampioenschap, met elk 369,5 punten. Wie de race wint, wint meteen ook de wereldtitel. Maar als de twee coureurs crashen en er worden geen straffen uitgedeeld, dan wint Max de titel.

Max Verstappen over de Senna-Prost-crash: ‘Waarom niet?’

In de onderstaande video uit 2019 bekijken de F1-coureurs de video uit 1990. ‘Wat zou jij hebben gedaan in dit geval?’ vraagt Max Verstappen aan zijn toenmalige teamgenoot Pierre Gasly. ‘Waarschijnlijk hetzelfde’, antwoordt de Franse coureur. Verstappen reageert daarna instemmend: ‘Ik bedoel, waarom niet?’

Zou hij er nu anders in staan?

De grote vraag is of hij nu hetzelfde antwoord zou geven. Destijds was het een losse opmerking zonder gevolgen. Nu hij daadwerkelijk in een soortgelijke situatie zit, kan hij er anders tegenaan kijken. Bovendien ligt er nu veel meer druk op de twee koplopers. Zondag gaan we het meemaken.

Bekijk de video hier (vanaf 4:40): Max Verstappen over de Senna-Prost-crash.

Advertentie

Reacties

 • gans een kijker heeft op 9 december 2021 geschreven:

  ik snap niet dat max steeds de zonde box is het ruikt erna dat hij steeds de schuld overal voor krijg en dat Mercedes over al buiten schot blijf
  ik denk dat ze ook goed de boel al langer belazeren bottas mag ook niet winnen van ze hij heeft groot gelijk als hij ergens ander gaat rijden hij word waarschijnlijk steeds terug gefloten als het zo door gaat gebeuren er dodelijke aan rijdingen omdat mercedes een gevaarlijk spel spelen en ze de schuld af kunnen wimpelen op de rijders en de hooge heren op drie paarden wedden

  • @gans heeft op 9 december 2021 geschreven:

   kan je ook schrijven met kommas en punten?!?!

   Reageer
  Reageer
 • Ruud heeft op 8 december 2021 geschreven:

  belachelijk dat weer een buitenlandse schatgraver stinkend rijk wordt over de ruggen van de nederlandse kijkers, geen goed wordt voor over en we laten het gewoon gebeurten. eigenlijk zou iedereen dit moeten boycotten (zal zeker niet gebeuren,. kennelijk is de meerderheid financieel zo goed bedeeld dat ze makkelijk salles betalen.

  Reageer
 • Sracerr heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Heerlijk. zonder Max (mentaliteit en snelheid) is er werkelijk geen hol aan de F1. Het zijn te veel “Nivea creme” jochies, jankerds.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie