De droom van een jochie genaamd Max Verstappen was om ooit de F1 te halen. Toen dat in 2015 lukte, ging ‘de zoon van’ voor een raceoverwinning. Een jaar later mocht de lat verlegd worden naar een kampioenschap. Ook dat heeft Verstappen nu van zijn lijstje kunnen afstrepen. En wie weet hoeveel kampioenschappen daar nog bij komen. Hij denkt dat hij er later nuchter op terugkijkt.

In een interview met CNN krijgt Verstappen de vraag of zijn nalatenschap in de F1 belangrijk voor hem is. ‘Niet echt’, zegt hij. Verstappen wil nu het maximale uit zijn carrière halen, maar hij weet ook dat er meer is in het leven dan de F1. Zo heeft de F1-kampioen meerdere keren laten weten dat hij graag aan de 24 Uur van Le Mans zou willen meedoen. Het liefst met vader Jos.

‘Wanneer het in de F1 klaar is, dan is dat wat het is. Ik bedoel, het is opgeschreven, maar het is niet iets waar ik op zal terugkijken wanneer ik zestig, zeventig jaar oud ben’, vertelt Verstappen. De coureur denkt niet dat zijn latere ik met warme gevoelens zal terugdenken aan de nieuwe jaren twintig. Verstappen: ‘Het is niet iets waar je echt om geeft, omdat het eerder in je leven is gebeurd. Iets waar je lang en hard voor hebt gewerkt, maar ja, het is klaar.’

Simracers naar de echte wereld brengen

Daarnaast is Verstappen veel bezig met simracen: ‘Mensen denken dat het gewoon een spel is, maar dat is het niet. Ik heb daar veel passie voor en ik heb veel plannen voor de toekomst om daar iets omheen te bouwen.’ Hij zou bijvoorbeeld simracers willen klaarstomen voor het racen in echte wereld, maar dan wel ‘op een goede manier’ en niet ‘de halfbakken manier’.

Aan de uitwerking van die plannen is Verstappen nu al bezig. Zijn eigen team rijdt zowel in de virtuele als de fysieke wereld. ‘Hopelijk zien we daar de komende jaren iets uit voortvloeien’, zegt Verstappen. De Nederlandse coureur wil in ieder geval niet teambaas worden in de F1. Volgens hem gaat er teveel geld in om en moet je er teveel voor reizen: ‘Dat heb je dan al gedaan als coureur, dus dat wil ik absoluut niet nog eens doen als teambaas.’

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie