De eerste zeven races van het F1-seizoen van 2023 zijn een prooi geworden voor Red Bull Racing. Bij iedere race volgde de eerste auto die geen Red Bull was op tenminste twintig seconden. Oké, behalve bij de in Australië, waar achter de safetycar werd gefinisht. Voordat de safetycar op de baan kwam, was het gat naar P2 ruim acht seconden. Die dominantie moet heerlijk zijn, toch? Niet volgens Verstappen.

Stiekem hoopt Verstappen dat Russell, Hamilton en de andere coureurs wat sneller gaan rijden: ‘Ik denk dat het geweldig voor de sport in het algemeen is als je meer teams hebt die vooraan met elkaar vechten. Om eerlijk te zijn, zou het geweldig zijn om meer coureurs vooraan te hebben.’ Dan moeten die coureurs en hun teams wel wat beter hun best gaan doen.

Na de race in Barcelona vertelt Verstappen dat hij merkt dat Mercedes dichterbij komt. Echter, is er volgens Verstappen geen tijd om zich zorgen te maken om de snelheid van Mercedes. ‘We moeten ons focussen op onszelf, op het verbeteren van de auto’, zegt Verstappen. Hij sluit niet uit dat er circuits gaan zijn waar de Mercedes W14 sneller is dan de Red Bull RB19: ‘We gaan het zien.’

Wie moet Red Bull gaan uitdagen?

Tot de GP van Spanje was Alonso de grootste uitdager van Red Bull. Zijn Aston Martin ging echter voor geen meter in Barcelona waardoor een zevende plaats het maximaal haalbare bleek. Na de Mercedes-coureurs volgt Carlos Sainz. Na een halfbakken aanval in de eerste bocht moest Sainz strijden om de vierde plaats. Ook dat duel verloor hij. En Leclerc, tja, dat is een verhaal apart. Het zal de volgende race in Canada een stuk beter moeten bij Mercedes, Aston Martin en Ferrari.

Reacties

  • ArisNL heeft op 6 juni 2023 geschreven:

    of hij gaat slangzamer rijden ook een optie

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)