Het zat er al een hele tijd aan te komen. Sinds McLaren met Honda in zee is gegaan, zijn slechte prestaties, uitvalbeurten en wanhoop aan de orde van de dag bij het Britse team uit Woking. Fernando Alonso krijgt geen kans om te presteren, terwijl ook het talent van onze zuiderbuur Vandoorne wordt verkwanseld. Sky Sports meldt nu dat McLaren eindelijk de knoop heeft doorgehakt. McLaren en Honda liggen in scheiding. De plannen zouden al gemaakt zijn.

McLaren zou haar heil weer gaan zoeken bij de krachtigere en betrouwbaardere Mercedes-motoren. Tijdens de GP van Canada zijn beide partijen al in gesprek geweest voor een deal voor volgend jaar. Mercedes was voor de invoering van de V6-turbomotoren al leverancier van McLaren. In die tijd waren de bolides nog competitief.

Waarom heeft McLaren ooit voor Honda gekozen?

De combinatie van McLaren-Honda is niet altijd slecht geweest. In de jaren ’90 kende het team met Ayrton Senna achter het stuur en een Honda-motor achterin zeer succesvolle tijden. De terugkeer van Honda draaide echter uit op grote problemen. De huidige motor heeft niet genoeg pk’s, valt elk raceweekend minstens één keer uit en heeft ervoor gezorgd dat Alonso liever naar de Indy 500 ging dan naar de GP van Monaco. Nu is het afwachten wanneer McLaren officieel aankondigt dat ze niet verdergaan met Honda.

Als McLaren door de nieuwe deal met Mercedes weer mee kan gaan doen om het kampioenschap, liggen alle kaarten weer op tafel. Wellicht zien we Max Verstappen nog wel eens in actie komen in een oranje-zwarte auto. Wel zo toepasselijk, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear