Het uitvallen van Pérez tijdens de GP van Groot-Brittannië was voor Hülkenberg een zegen. Hij bewees zich in de F1-auto van Racing Point als superinvaller en dat kan niet onopgemerkt zijn gebleven bij andere teams. Er is zelfs geroezemoes ontstaan dat Vettel al vóór het einde van het seizoen vertrekt bij Ferrari en dat Hülkenberg hem opvolgt. Een permanent stoeltje zal er waarschijnlijk niet inzitten, maar misschien wel bij een gelieerd team.

Volgens Ralf Schumacher, de jongere broer van Michael, ook oud-F1-coureur en tegenwoordig analist, is er een grote kans dat Mick Schumacher en Nico Hülkenberg volgend jaar naar Alfa Romeo gaan. Het team zou erg geïnteresseerd zijn in de zoon van Michael Schumacher, maar ze willen niet twee onervaren coureurs, zo meent Ralf. Als je het over ervaring hebt, is er niemand geschikter dan Räikkönen, maar die zou na dit jaar stoppen, zo meent het Duitse Speedweek. Giovinazzi zou zich niet genoeg bewezen hebben.

Een Schumacher in een rood pak op het podium?

Bij Alfa Romeo zou de jonge Mick Schumacher ervaring op kunnen doen en dan kunnen doorstromen. Als Ferrari in de tussentijd flink sleutelt aan de F1-auto’s, dan zien we over een paar jaar misschien wel weer een Schumacher in een rood pak op het podium staan. Nico Hülkenberg heeft nog altijd het record in handen van de meeste F1-races (179, inmiddels) zonder ook maar één podium te pakken – zou dat bij Alfa Romeo anders worden?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)