Zelfs voor de doorgewinterde F1-fan was het een verrassing. Plots was daar het bericht dat Olav Mol na 30 jaar niet meer te horen zou zijn tijdens de F1-race. Tenminste, niet via de televisie, want fans van Olav Mol kunnen altijd nog de radio aanzetten om zijn stem te horen tijdens de race. Het zijn Nelson Valkenburg (rechts op de foto) en Melroy Heemskerk (links) die in 2022 de johee’s en de johoo’s mogen gaan roepen. Als je niet precies meer scherp had wie deze twee Nederlanders zijn, maak je geen zorgen: je was niet de enige. Nelson Valkenburg is nu al een van de populairste Nederlanders op Google.

Google publiceerde vandaag hun Year in Review 2021. Dit is een overzicht van de populairste zoekopdrachten van heel 2021. De aankondiging van Viaplay kwam pas deze maand, en toch staat Nelson Valkenburg nu al in de top tien van vaakst ingetikte zoektermen. Hij is met de achtste plek in Nederland zelfs populairder dan de zoekterm ‘WhatsApp storing’. Het geeft wel aan hoe populair F1 momenteel in Nederland is. Op nummer één in de lijst staat trouwens Peter R. de Vries, gevolgd door het EK 2021 en de Stemwijzer. Valkenburg wordt in de lijst geklopt door de iPhone 13 – naar informatie over de telefoon werd iets vaker gezocht op Google. Melroy Heemskerk komt nog niet voor niet in de Google-lijst.

Wie is Nelson Valkenburg?

Mocht je zelf niet een van de zoekers zijn, even een korte introductie. De ouders van Nelson Valkenburg zijn eigenaar van het Nederlandse raceteam Geva Racing, waar bekende namen als Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen en zelfs Zak Brown reden. Raceauto’s konden Valkenburg wel verleiden, maar niet om er zelf in te rijden. Al op zijn dertiende begon hij met becommentariëren van races. Hij werd omroeper op Zandvoort. In 2008 versloeg hij zijn eerste race op Eurosport en door de jaren heen kon je hem horen tijdens de 24 Uur van Le Mans, Formule E, Formule 3 en ook de Dakar. Ook werkte hij voor RTL en Motors TV.

Wie is Melroy Heemskerk?

De twee nieuwe verslaggevers kennen elkaar uiteraard al. Melroy Heemskerk was coureur voor Geva Racing en ontmoette zo Nelson Valkenburg. Heemskerk reed door de jaren heen bijvoorbeeld in de Porsche Cup, FIA GT-klasse en in langeafstandsraces. Ook mocht hij bijvoorbeeld demo’s doen in historische F1-auto’s bij evenementen. Valkenburg nodigde Heemskerk uit om een race te verslaan en dat klikte blijkbaar erg goed. Sindsdien zijn de twee vaker samen te horen en vanaf volgend jaar dus tijdens F1-races.

Mooie timing

Vandaag maakt NENT meer info bekend over het uitzenden van F1 in 2022. Zo weten we nu de prijs van een Viaplay-abonnement en duidelijk is dat KPN- en Ziggo-klanten ook de F1-races kunnen bekijken. Dit uiteraard wel tegen extra betaling.

Advertentie

Reacties

 • T.M, Gijsen heeft op 12 februari 2022 geschreven:

  ga echt niet naar viaplay kijken kijk wel via een turks abonnement 30,00 per jaar alle talen ine te stellen

  Reageer
 • Jopyjo heeft op 9 december 2021 geschreven:

  Hebben ze goed gespeeld. Filmpje plaatsen, filmpje weghalen en zo gingen velen op zoek naar een geluidsfragment van deze he(e)r(en). En zo kom je natuurlijk snel in de hoogste Google zoektermen als er niets te vinden is.
  Maar we wachten met spanning of wat dit nieuwe team gaat brengen met “de F1 is meer dan Max”……

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie