Nico Hülkenberg heeft het dubieuze record van de meeste gereden F1-races zonder ooit een podiumplaats te pakken. De pechvogel kwam vorig jaar tijdens de GP van Duitsland bijzonder dicht bij zijn eerste plekje in de top drie ooit, maar toen gleed hij de muur in. Na 177 GP’s werd hij uit zijn Renault-stoeltje gewipt en dat leek het einde van de F1-carrière van de Duitse coureur.

Of toch niet? Racing Point-rijder Sergio Perez testte gisteren positief op het coronavirus en nu mag Nico Hülkenberg zijn stoeltje vullen voor de GP van Groot-Brittannië. De F1-auto van Racing Point, eigenlijk de Mercedes van 2019, bleek eerder al bijzonder snel te zijn. Dit is Hülkenbergs kans om te laten zien uit welk hout hij gesneden is. De kansen voor een podiumplaats zijn de afgelopen jaren voor Nico nog nooit zo hoog geweest. Als hij het tenminste niet verleerd is.

We zijn erg benieuwd naar het tempo van Nico Hülkenberg in de roze Mercedes. Momenteel wordt de eerste vrije training al gereden, dus het zal snel duidelijk worden of hij tijdens zijn onvrijwillige sabbatical nog wat uurtjes in de simulator heeft doorgebracht. Of zou het rijden van een F1-auto net als fietsen zijn?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)