Nu vrijwel alle maatregelen zijn losgelaten, is de kans groot dat je een keer corona krijgt of al hebt gehad. En dat betekent ook dat we dit jaar waarschijnlijk nog een aantal uitvallers gaan zien in raceweekenden. Daniel Ricciardo is nèt hersteld van corona en racet dit weekend gezellig mee. Helaas voor Sebastian Vettel moet hij deze race vanaf de bank bekijken. Door een positieve coronatest moet Nico Hülkenberg hem vervangen bij Aston Martin.

Hülkenberg werd in 2020 ook wel de Super Sub genoemd, wat los vertaald naar ‘Super Vervanger’. Hij racete toen in een roze overall voor Racing Point. Dat team heet nu Aston Martin en vorig jaar besloot het team van Stroll dat ze Hülkenberg wel op de loonlijst wilden zetten als reserverijder. Leuk voor Hülkenberg: hij mag gelijk de eerste race in de nieuwe F1-auto’s invallen. En The Hulk mag nu eindelijk een keer in het groen.

De GP van Bahrein begint morgen met de eerste twee vrije trainingen. Om 13:00 uur kun je klaar gaan zitten. De race is zondag om 16:00 uur Nederlandse tijd. De GP van Saoedi-Arabië is een week later al, dus het kan zijn dat Nico twee invalbeurten moet doen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)