Cyril Abiteboul,  managing director van Renault F1 , liet aan Motorsport.com weten dat de verbeterde motor al sneller beschikbaar is dan oorspronkelijk werd gedacht. Afgelopen weekend deden er nog geruchten de ronde dat er pas in Spanje met de 2017-motor geracet kon worden. Nu kunnen de teams waarschijnlijk al in Rusland gebruik maken van de nieuwe power unit. Dit betekent dat de auto van Verstappen al sneller competitief kan zijn.

Gaat Verstappen nu kampioen worden?

De nieuwe motor is voor Verstappen geen wereld van verschil. De 2017 MGU-K produceert geen extra vermogen. De belangrijkste stappen maakte Renault op het gebied van gewicht en koeling. De auto’s wegen straks vijf kilo minder en de koeling helpt bij de betrouwbaarheid van de auto.

In de testweken waren er af en toe problemen met de 2017-motor van Renault. Hierdoor konden Red Bull en de andere teams met een Renault-motor minder rondes rijden dan de meeste teams. Nu gaat de krachtbron van 2017 een rentree maken in Rusland.

Wordt de nieuwe motor voor Verstappen de komende races niet gemist?

Red Bull zal de GP van China en de GP van Bahrein in ieder geval nog met de oude motoren van 2016 moeten racen. Het ziet er nu nog naar uit dat het zondag in China gaat regenen. Misschien heeft Verstappen dus helemaal geen nieuwe motor nodig om in China op het podium te komen.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear