Dat we volgend jaar op Zandvoort een Nederlandse Grand Prix gaan zien, was al langer duidelijk. Ook wisten we al dat het grote feest in mei zou plaatsvinden, maar de precieze datum moesten we je lange tijd schuldig blijven – tot nu. De F1-kalender voor 2020, en daarmee de datum van de GP van Nederland, is zojuist officieel bekendgemaakt. Op 3 mei 2020 is het zover.

Nog los van de GP van Nederland wordt het sowieso een memorabel seizoen. Op de kalender staan maar liefst 22 Grands Prix, een record. Naast Nederland komt ook Vietnam erbij – het 34e land ooit dat een Formule 1-race mag verwelkomen. De GP van Vietnam vindt plaats op 5 april in Hanoi.

De rest van de kalender oogt redelijk bekend: het seizoen begint op 15 maart in Melbourne en eindigt op 29 november in Abu Dhabi. Tijdens het seizoen zien we maar liefst zeven aansluitende raceweekenden. De contracten voor de GP’s van Australië, Groot-Brittannië en Spanje werden onlangs verlengd. Ook Mexico City is de komende drie jaar safe. Over de GP van Italië wordt nog onderhandeld.

Als het goed is, heb je je kaartjes al klaarliggen en staat je fiets al in de startblokken. Nu de datum van de GP van Nederland bekend is, weet je ook welke maandag (en mogelijk dinsdag) je vrij moet nemen om bij te komen.

Foto: Red Bull Content Pool

F1-kalender 2020

15 maart Australië
22 maart Bahrein
5 april Vietnam
19 april China
3 mei Nederland
10 mei Spanje
24 mei Monaco
7 juni Azerbeidzjan
14 juni Canada
28 juni Frankrijk
5 juli Oostenrijk
19 juli Groot-Brittannië
2 augustus Hongarije
30 augustus België
6 september Italië*
20 september Singapore
27 september Rusland
11 oktober Japan
25 oktober Verenigde Staten
1 november Mexico City
15 november Brazilië
29 november Abu Dhabi

*Onder voorbehoud van ondertekening contract

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)