Sergio Perez kreeg tijdens de slotfase van de race over de boordradio al te horen dat hij misschien een straf zou krijgen. Hij krijgt de opdracht van het team om alles op alles te zetten om zo voldoende afstand tussen hem en Leclerc te rijden. Als er genoeg tijd tussen hem en Leclerc zit, kan hij een eventuele tijdstraf incasseren.

Perez zou te veel afstand hebben gehouden tot de safetycar. Deze afstand moet tien autolengtes zijn of minder. Hem hangt dan een straf boven het hoofd van 5 of 10 seconden. Hij finishte 7,5 seconden voor Leclerc en 15 seconden voor Sainz. Bij een straf van 5 seconden, zou er dus niets aan de hand zijn. Bij een straf van 10 seconden, zou hij tweede worden.

Perez krijgt penalty, maar houdt overwinning in Singapore

De strategie van Red Bull blijkt succesvol. De FIA geeft Perez inderdaad vijf seconden penalty voor het incident met de safetycar, wat betekent dat hij nog altijd 2,5 seconden vóór Leclerc eindigt. Sergio Perez blijft dus de winnaar van de GP van Singapore in 2022. Terecht, want de coureur reed een ijzersterke race.

Het oordeel van de FIA

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)