Porsche en Red Bull flirten al een tijdje met elkaar, maar het lijkt erop dat ze niet voorbij de scharrelfase komen. Hoewel Porsche al het handelsmerk F1nally registreerde en er documenten zouden zijn dat het Duitse sportautomerk 50 procent aandeel in Red Bull heeft, lijkt het feest niet door te gaan. Adviseur Helmut Marko zei dit al eerder tegen F1-Insider en nu bevestigt Porsche het zelf.

‘In de loop van de afgelopen maanden hebben Porsche en Red Bull gesprekken gevoerd over de mogelijkheid van intrede van Porsche in de Formule 1. De twee bedrijven zijn nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat deze gesprekken niet langer worden voortgezet’, zegt Porsche in een statement.

Porsche bevestigt ook dat ze écht een team wilden: ‘Het uitgangspunt was altijd dat een partnerschap gebaseerd zou zijn op gelijke voet, dat niet alleen een motorpartnerschap zou omvatten, maar ook het team. Dit kon niet worden bereikt. Met de definitieve regelwijzigingen blijft de raceserie niettemin een aantrekkelijke omgeving voor Porsche, die in de gaten zal blijven worden gehouden.’

Geen Porsche voor Max Verstappen

Dat betekent dat Max Verstappen niet in een Porsche F1-auto gaat rijden. Zijn contract bij Red Bull loopt tot 2028 en Porsche zou in 2026 instappen. Dat is het jaar dat er een nieuw motorenreglement ingaat. Audi stapt op dat moment wel in. Het heeft er alle schijn van dat Audi heel dikke vrienden met Sauber gaat worden. Alfa Romeo stapt daar op als hoofdsponsor, waardoor er een mooi plekje vrijkomt.

Gaat Porsche toch weer naar McLaren?

Wat Porsche nu gaat doen? De geruchten dat Porsche bij McLaren aanklopt, zijn nog niet uit de lucht. Eerdere hardnekkige berichten beweerden dat Audi het volledige automerk McLaren inclusief F1-team en inboedel zou overnemen, maar die bleken niet waar. Lukt Porsche dat wel? Het merk uit Stuttgart heeft gelukkig nog even de tijd om een geschikte partner voor de F1 te vinden.

Dit artikel was oorspronkelijk geplaatst op 5 september. Het bericht is geactualiseerd en herplaatst.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie