Op zondag weet je of je nieuwe shirtjes en petjes met nummertje één moet gaan bestellen. Dan weten we of alle voorspellingen, geruchten, vermoedens en wensen gaan uitkomen. Je kunt er zeker van zijn dat het tot en met het startsein spannende berichten zal regenen over het kampioenschap. En ook daarna zal er nog lang over nagebabbeld worden. Nu hebben we een interessante quote van een verslaggever op locatie. Hij meent dat Red Bull vermoedens heeft over Mercedes.

Louis Dekker van de NOS trok mee met het F1-circus en doet nu verslag. In het heetst van de strijd sneuvelden er zondag headsets en werden er onaardige dingen geroepen. Daarover zegt hij: ‘De storm is een klein beetje gaan liggen, maar dat is tijdelijk. De strijd zit diep. Verstappens team heeft het gevoel dat Mercedes de boel belazert met een illegale auto. De wedstrijdleiding staat er ook slecht op. Het lijkt soms een beetje calimerogedrag, maar Mercedes speelt het spel ook zo.’

Details over wat er volgens Red Bull dan illegaal zou zijn aan de auto’s van Mercedes, worden niet gegeven. Met een gevoel kun je bij de FIA ook weinig. Overigens is het niet schokkend dat Red Bull vermoedens heeft over Mercedes. Het hele spelletje van de F1 is de grenzen van het reglement opzoeken – en het is aan andere teams om daar dan weer over te klagen. Bijvoorbeeld vanwege een te brede achtervleugel, om maar iets te noemen. Of een illegaal brandstofsysteem, als je een ouder voorbeeld wilt hebben.

Waarschijnlijk zal het toch zondag uitgevochten moeten worden op het asfalt – en dat is ook wel het leukst.

Advertentie

Reacties

 • J.Hawks says at 10 december 2021:

  Als je van tevoren weet dat de wereld vooral vol leugens zit…waarom leef je dan !

  • lewis h. says at 15 december 2021:

   en als jij weet dat je toch dood gaat….waarom leef je dan !
   ..en zo zijn er veel van dit soort zinloze opmerkingen te bedenken mr. Hawks,

   Reply
  Reply
 • Eddepet says at 10 december 2021:

  Toch heel simpel en frustrerend hoe dit zondag gaat aflopen. Kijk maar naar afgelopen zondag

  1 Max jammer van zijn klein foutje anders had hij pool positie (positie 1)

  2 Slim van redbull om te w8 dus hij pakte de eerste postie bij de rode vlag (positie 1)

  3 Niet de beste start maar ook niet slecht en pakt de postie toch weer terug in de eerste bocht, volgens mij was zowel ham en Max allebei buiten de baan maar weer snel een rode vlag maar Max was weer ( postie 1. )

  4 FIA was niet blij dat Max weer als eerste kon vertrekken, dus gaan ze maar een deal sluiten eerst 1 plaats terug of kans op 5 seconden, toen dachten zo shit nu staat hij nog voor Max Mhhhhh even bellen voor een nieuwe deal, uhhhhh Max moet achter Hamilton starten als jullie dit willen dan gaat het door naar de FIA en die kan meer dan 10 seconden straf geven? WTF zonder te enig commentaar gaat max starten vanaf plek 3 en heeft hij een bliksem start hup en weer ( postie 1)

  4 de aanval van Ham net voor de bocht waarbij Ham naar buiten moest, waarbij Max mag en kan verdedigen en Max rijd niet een stukje door net als Ham wel deed, word er geroepen Max je moet de plaats afstaan aan Ham anders krijg je tijdstraf mhhhhhh, Ham had tijd zat om er langs te gaan maar wilde dit niet ivm de drs naar de bocht maar omdat hij zit te klungelen en niet op te letten knalt hij er achter op ( ondanks een remtest of geen remtest Ham zit niet op te letten. In het normale verkeer zit je ook fout as je achterop rijd ) maar omdat hij er dus niet langs ging kreeg Max alsnog 5 sec straf door de voorgaande bocht, wat ik niet snap dat hij dus ook nog schuldig werd bevonden dat hij een remtest zou gedaan hebben en krijgt er nog 10 sec erbij. Dit gaat nog steeds om dezelfde aantijging dus heeft Max heeft 15 seconden gekregen dit hier word niet over gesproken!

  En waar blijft het onderzoek naar de herstart waar Ham de ruimte nam om de banden te warmen

  En waar blijft het onderzoek waarbij bottas de boel ophield.

  Waar blijft het onderzoek van die 2 gele vlaggen een week eerder!

  Moet een onderzoek worden ingesteld naar de maFIA en Mercedes ook de auto klopt voor geen meter meer iedereen ziet dit toch en niemand kan er wat aan doen.

  Heb alle brillen al opgezet maar ik zie door alle brillen hetzelfde, zelfs de oude F1 baas zegt dat er met 2 maten gemeten word.

  Corrupte bende is het. Als Max er niet was had F1 eenzame dood gestorven zo saai was het. Ze moeten blij zijn met Max. Maar zo te zien geld voor de FIA maar 1 ding Mercedes kunne. Wij onze zakken mee vullen

  • TW says at 11 december 2021:

   Duidelijk verhaal. Lekker kort, ook.

   Reply
  Reply
 • Wim says at 10 december 2021:

  Mijn vermoeden is dat in motor van Brazilië aanpassingen in de nieuwe motor van Mercedes (Hamilton) door Mercedes zijn gedaan, die weleens buiten het motor regelement van de FIA beperkingen zouden kunnen vallen (ergo illegaal).
  Vandaar dat snelheidsverschil sinds Brazilië.

  • J.Hawks says at 10 december 2021:

   Het moet erop lijken dat Hamilton een super coureur is…
   Grootste stommiteit die Mercedes uithaalde was om Russel in te laten vallen…
   Die stevende op een overwinning af,echter daar werd een stokje voor gestoken.
   Zogenaamde blunder met de banden.
   Yeah right, zo’n blunder is bij Hamilton nog nooit gebeurd en plotseling bij Russel wel !!!
   Er is altijd wel een kunstmatige held in een sport die verslagen moet worden,dat is namelijk beter voor het verdien model…aangezien het grootste gedeelte van de gemiddelde mens een dosis naïevietijd bezit wordt het als een correcte beeldvorming opgevat…

   Reply
  Reply
 • Meister says at 10 december 2021:

  Haal die pik van verstappen uit jullie bek. Als of f1 ooit eerkijk is geweest domdoms. Alle top teams spelen vies, red bull, mb en Ferrari. Niks nieuws te zien hier.

  • J.Hawks says at 10 december 2021:

   Klopt…en niet alleen F1.

   Reply
  Reply
 • Jasper says at 10 december 2021:

  Het zou wel een leuk steekspel kunnen worden, als Hamilton sneller blijkt te zijn al Max, en Max staat voor, telkens Hamilton achter hem aan zit, max vertragen voor de Dr’s detectie om dan Hamilton te passeren met Drs elke rond, stel je voor dat ze dan surplassen zoals in het wielrennen en dus bijna stil staan voor de Dr’s detectie, en dat Perez dan voorbij vliegt naar de eerste plaats….

  Reply
 • Tom says at 10 december 2021:

  Als alles zo lees lijkt het mij dat de FIA Corrupt is het complete bestuur moet vervangen worden

  • Mot says at 10 december 2021:

   Als ik alles zo lees lijkt het mij dat hier een stel huilebalken zitten. Lijkt me iets dichter bij de waarheid.

   • Kipsate says at 10 december 2021:

    Huilebalk?
    Marmot jij bent zeker Silverstone vergeten. Hamiltrutje heeft genoeg genaaid. Die zat vaker bij Masi op schoot om te janken dan Wolfie.
    Zeg niet dat Max brandschoon is. Dus jampot als je het niet snapt. Ssssstttttt

    Reply
   Reply
  Reply
 • JJ says at 10 december 2021:

  Iets klopt er niet aan de Mb ik hoop dat het een keer ondekt wordt.

  • nikey says at 10 december 2021:

   Zit in de chip of printplaat besturing motor zeker weten👀

   • J.Hawks says at 10 december 2021:

    Zou zomaar kunnen man…en ge AC/deactiveert vanuit low frequency zending…dus vrijwel niet te traceren…beetje het geintje met de Benetton van 1994 traction control in de software…iedereen had het over de bekende Schumacher starts…bleek dus gewoon traction / Launch control.

    Reply
   Reply
  Reply
 • RB says at 10 december 2021:

  Er is maar een coureur die volgens de FIA wereldkampioen MOET worden. Er is maar een coureur die al kampioen is en dat is Max.

  • Fred says at 10 december 2021:

   Als je dat van tevoren weet, waarom kijk je dan. Tenzij je Max bedoelt natuurlijk

   Reply
  Reply
 • Jeroen says at 10 december 2021:

  Ik vind buiten alle speculaties het ffing spannend.. laatste races op puntje van mijn stoel gezeten…. ik kijk ernaar uit deze titanenstrijd…

  Reply
 • Charlie (070) says at 10 december 2021:

  Ik krijg sterk de indruk dat A) jarenlang eerder Ferrari (Internationaal Autosport federatie ) geholpen werd in de tijd van Schumi o a. (was groot fan) omdat er mensen bij fia(t) werkzaam waren die een link hadden met Ferrari. Nu hebben we Ross Brown (Mercedes team begonnen met toen nog Schumi) Ik vindt dit op z’n minst verdacht allemaal. Misschien moet bv Adrian Newie bij FIA gaan werken om RB het voordeel van de twijfel te geven. Dit kan toch niemand ontgaan wat hier aan de hand is. Wellicht aandelenkwestie?!!

  Reply
 • Remmie says at 9 december 2021:

  Vind het nog steeds raar.die voor vleugel heel bleef na 2 aanrijdingen de meeste bij een tikje zijn kaduuk mah nee die bij mb niet

  Reply
 • Reuzenpanda says at 9 december 2021:

  Hoeveel heeft Mercedes betaald aan FIA om Max te bestraffen voor zaken waar Hamilton vrij uitgaat. Dit heb ik niet eerder gezegd. Heeft Mercedes hier ook al steekpenningen betaald

  • Fred says at 10 december 2021:

   Reuzenpanda, wat een domme reactie. Blijf bij de les jongen en geniet zo meteen van een mooie race met in ieder geval altijd een mooie winnaar.

   • J.Hawks says at 10 december 2021:

    Zo dom is dat niet Fred,zo zit de hele wereld in elkaar “helaas” slechts een stel naïevelingen zien hier een stukje waarheid in…

    Reply
   Reply
  • Kijkertje says at 10 december 2021:

   Dat zijn mijn gedachte allang, huilebalk Hamilton hoeft maar een scheet dwars te zitten of Ottotje Rend naar de FIA en……..Max wordt bestraft. Zie het verschil maar in de boetes Hamme 25.000 en Max 50.000 dan je vraag je jezelf toch af,hoe is het mogelijk, Ik hoop dat Hammy zondag zachtjes tegen een muurtje rijdt(het is gemeen) maar dat verdiend dat heerschap. Hij heeft alle 7 kampioenschappen amper tegenstand gekregen(uitgezonderd rosberg) en nu moet hij knokken en dat valt tegen, de vorige race was hij total-los hij zat als een afgepijgerde ouwe lul bij te komen. Ja hij heeft nu echt geracet.

   Reply
  Reply
 • Reuzenpanda says at 9 december 2021:

  Hoeveel heeft Mercedes betaald aan FIA om Max te bestraffen voor zaken waar Hamilton vrij uitgaat.

  Reply
 • Reuzenpanda says at 9 december 2021:

  Hoever heeft Mercedes betaald aan FIA om Max te bestraffen voor zaken waar Hamilton vrij uitgaat.

  Reply
 • Ed says at 9 december 2021:

  Karma komt zondag.
  Hami vliegt of a: uit de bocht
  Krijgt b: een klapband
  Of c : positieve coronatest

  • Maxi says at 10 december 2021:

   Lol een positieve test zou wel lachen zijn

   Reply
  Reply
 • Valkeye says at 9 december 2021:

  Nou eerlijk gezegd denk ik dat al geruime tijd – er wordt steekgeld betaald – het klopt van geen kant – Hamilton had ook schuin links achter hem kunnen gaan rijden bij de eerste snelheid vermindering van Max – tis een scherts vertoning

  • Joop says at 10 december 2021:

   100% met je eens

   Reply
  Reply
 • Johan says at 9 december 2021:

  In het laatste deel van het seizoen kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat meer en meer de FIA de schoothond van Mercedes is geworden. Dat blijkt eigenlijk uit alles.

  Reply
 • Fan Max says at 9 december 2021:

  Klopt helemaal, hier is niet tegen te vechten. Als ze vrijdag of zaterdag zien dat de Redbull snel is dan planten ze er weer een nieuwe motor in. Die 5 plaatsen In in 5 ronden goed gemaakt. FIA is Mercedes!!

  • Wim says at 10 december 2021:

   Mijn vermoeden is dat in motor van Brazilië aanpassingen in de nieuwe motor van Mercedes (Hamilton) door Mercedes zijn gedaan, die weleens buiten het motor regelement van de FIA beperkingen zouden kunnen vallen (ergo illegaal).
   Vandaar dat snelheidsverschil sinds Brazilië.

   Reply
  Reply
 • Rene says at 9 december 2021:

  Fuck hamelton

  • Rinus says at 10 december 2021:

   Homo?

   Reply
  Reply
 • Wilco says at 9 december 2021:

  Wat ze precies doen, weet ik niet, maar dat ze illegaal bezig zijn weet ik wel.
  En dat de fis ze de hand boven het hoofd houd is ook wel superduidelijk.
  Max moest Hamilton er langs laten, maar dat wilde meneer niet op dat punt, want dan was Max er gelijk weer langs gegaan door drs.
  Dus rijd ie Max maar van achter aan, in de hoop dat ie m weer van de baan kon tikken, net als eerder in het seizoen, waar hij ook geen straf voor heeft gekregen…
  Nee, in plaats daarvan krijgt Max straf, zogenaamd omdat hij te hard remde..
  Maar voor een brake-check had hij veel harder kunnen remmen.
  Het is geen Suzuki Alto..
  O jee, Max van de baan tikken niet gelukt.
  Dan geven we hem maar straf..
  Als het zo moet, dan hoef ik volgend jaar geen formule 1 meer te zien.
  Wat een smerig zooitje zeg, die FIA..

  • J.Hawks says at 10 december 2021:

   Volgens mij heeft Max helemaal niet geremd…slechts terug geschakeld !
   Dan is er ook geen vorm van brake test te bewijzen…

   Reply
  • Jacvo says at 9 december 2021:

   Klopt helemaal de fia wordt betaald door mercedes

   Reply
  Reply
 • Maestro says at 9 december 2021:

  Nou ik denk vooral dat Mercedes de power van hun motor extra open geschroefd ben daarmee mee risico’s nemen en dus ook vaker een nieuwe motor hebben geplaatst. Daarnaast is MB en Hamilton Redbull blijkbaar te slim af en is het onbegrijpelijk dat wanneer Redbull weet wat er speelt niet het zelfde slimme trucje toepast, volgens mij weten ze helemaal niet wat er speeld en zijn ze vooral met MB bezig dan met hun eigen auto, dat kan ze nog wel eens de kop kosten.

  • J.Hawks says at 10 december 2021:

   Ik heb het idee dat Mercedes die nieuwe motoren helemaal niet nodig heeft…
   Dit alleen doet om een dwaalspoor te creëren.
   Het viel mij ook op dat bij de stilstaande herstart “waarbij Max 2.5 auto lengte verloor tot de eerste bocht” Lewis zonder enig wielspin werd afgeschoten…!
   Buiten het feit dat er een andere band of lijn wordt gebruikt,het verschil is te groot.

   Reply
  • Henk says at 9 december 2021:

   Mercedes en de FIA zijn gewoon een criminelen en maffia figuren.

   • Henk says at 9 december 2021:

    Ik bedoel een stelletje criminelen en maffia figuren.

    Reply
   Reply
  Reply
 • Tjonge says at 9 december 2021:

  Wat een huilie huilie hier zeg. Ga je schamen.

  • 33 says at 9 december 2021:

   Jankerd, max hoort allang kampioen te zijn. Max een agressieve rijder? Is Hamilton al een keer alleen van de baan getikt door Max? Nee. Italië was race incident. Maar voor geitenn*kers max z’n schuld. Daarnaast Nog een keer door bottas van de baan getikt..

   • BartJe says at 10 december 2021:

    Zoals ik het mij herinner, heeft bottas, max niet geraakt ! En is via iemand anders die bottas heeft geraakt, max eraf gegaan! Wat in Silverstone is gebeurd, is idd te licht bestraft, maar in monza heeft max wraak genomen, alleen slecht voor hem uitgedraaid, en de laatste race, hij pakt 2x de koppositie, door volledig over de witte lijnen te gaan, dus normaal dat hij die positie terug moet geven. Persoonlijk, vind ik dat max de laatste race niet echt fair heeft gereden, en dat hij heeft uitgelokt, dat hamilton in de fout is gegaan! Toch hoop ik dat in de laatste race de overwinning en het WK naar Max gaat, want hij is echt wel een uitzonderlijk talent, ik vind hem beter als schumacher!

    Reply
   Reply
  Reply
 • Caltorfini says at 9 december 2021:

  Het is zeker dat ze de boel belazeren , ze rijden nog steeds met het DAS systeem rond ! daar zijn video beelden van ! Eigen opnames van MB bij de laatste race ! Dus ze snijden zichzelf in de vingers !

  Reply
 • Caltorfini says at 9 december 2021:

  De Fia kan alle data opvragen, vergelijken het is zo helder, maar of ze dit ook willen ? het is Mercedes dus geen vingers branden, je hebt het over de Keizer.

  • J.Hawks says at 10 december 2021:

   Niet alle data !!!
   Wel een groot deel.
   Er is jammer genoeg data met een rijdende auto of met een stilstaande auto…
   Er zijn meerdere manieren om data te verzenden…

   Reply
  • Keesje says at 9 december 2021:

   De Fia is al 2 jaar in handen van Mercedes .
   Toto Wolf heeft veel teveel macht in het hele circus
   Max Verstappen wordt pas wereldkampioen als Mercedes en Toto Wolf uit de f1 verdwijnen .
   Er worden door Mercedes vieze spelletjes gespeeld .
   Maar heel eerlijk gezegd is Cristiaan Horner ook geen teamchef.
   Hij is veel te zacht voor dat vak .
   Hoe erg ik het ook vind maar dot seizoen wordt Mercedes weer kampioen

   Reply
  Reply
 • Feyenoord says at 9 december 2021:

  Ik kan je verzekeren dat MB een heel vies spelletje speelt
  Max is de best en dat weet iedereen . Hamilton is een guilperd

  • Jimmy says at 9 december 2021:

   Precies, gluiperd van de eerste rang, ook als Max 2e wordt is hij de echte winnaar❤33🇳🇱🇳🇱🇳🇱

   Reply
  • Schipper says at 9 december 2021:

   De FIA is een corrupt zootje. Worden gesponsord door Mercedes.. MAX
   Krijgt geen kans. Niet eerder dan als Mercedes weg is..

   Reply
  Reply
 • Red bull says at 9 december 2021:

  Dat gevoel van red bull kan ik delen
  Ik heb dat gevoel ook en weet het bijna zeker

  • Caltorfini says at 9 december 2021:

   Het is zeker dat ze de boel belazeren , ze rijden nog steeds met het DAS systeem rond ! daar zijn video beelden van ! Eigen opnames van MB bij de laatste race ! Dus ze snijden zichzelf in de vingers !

   Reply
  • Calimero says at 9 december 2021:

   Piep piep allo!

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie