Voordat de Grand Prix van Brazilië komend weekend van start gaat, werd op het Heineken F1 Festival ter plaatse eerst een eerbetoon aan Ayrton Senna georganiseerd. In Sao Paulo kwamen mensen als Emerson Fittipaldi, Esteban Gutierrez en Felipe Massa in actie om de F1-legende, die 25 jaar geleden overleed, te herdenken.

Dat een dergelijk volksfeest, in de stad waar Ayrton Senna vandaan kwam, mooie beelden oplevert, zal je niet verbazen. Maar de video die velen zullen onthouden, is helaas deze. De jonge Caio Collet (17), achter het stuur van een Lotus Renault uit 2012, krijgt het niet helemaal voor elkaar om zijn auto aan het eind van de straat 180 graden om zijn as te laten spinnen. In plaats daarvan ramt hij op knullige wijze een van de afzettingen, waarbij zijn voorvleugel afbreekt.

Het kan de besten overkomen – Max Verstappen (destijds ook slechts 16 jaar) deed in Rotterdam iets soortgelijks – maar het is uiteraard goed voor het nodige leedvermaak op de wereldwijde wal met de beste stuurlui.

Foto: YouTube/Hobby Automobilista

Caio Collet crasht tijdens Senna-eerbetoon

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie