Daniel Ricciardo verliet Red Bull Racing en toenmalig teamgenoot Max Verstappen om bij Renault verder te gaan. Voor het 2019-seizoen stapt hij in deze auto om zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg op de baan te vergezellen. Kan hij met de Renault RS19 eindelijk een keer wereldkampioen worden?

Is de Renault RS19 een kampioensauto?

Nee, dit jaar nog niet. Volgens Daniel Ricciardo is 2021 een realistischer doel voor het wereldkampioenschap. Tot die tijd zal hij samen met het team en mede-Renault-coureur Nico Hülkenberg de auto zoveel mogelijk ontwikkelen. Als de Honda-motor in de Red Bull RB15 zo goed is als Max claimt, hebben ze bij Red Bull niets te vrezen.

Eindelijk een podium voor Nico?

Nico Hülkenberg heeft de twijfelachtige titel van de coureur met de meeste races zónder podium. Het zou een persoonlijke overwinning zijn voor de Nederlands sprekende Duitser om dit jaar in de Renault RS19 eindelijk een keer een podiumplek te maken.

Wat valt op aan de Renault RS19?

Niet veel, om eerlijk te zijn. De kleuren zijn vrijwel gelijk aan die van vorig jaar en verder zien we dezelfde aerodynamische wijzigingen als bij bijvoorbeeld de Haas F1-auto. De neus lijkt wat lager te staan dan de achterkant – iets wat je in voorgaande jaren ook zag bij Red Bull. De sponsor is wederom Microsoft, dus laten we hopen dat ie niet crasht.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie