Sinds zijn fenomenale prestaties in Bahrein lijkt de overstap van George Russell naar Mercedes nog onvermijdelijker dan vlekken op je witte shirt tijdens het eten van spaghetti bolognese. Zelfs zonder enkele onderbouwing lijkt de overstap de enige logische. Het Duitse F1-Insider is ervan overtuigd dat George Russell volgend jaar Valtteri Bottas vervangt bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff zou Russell (en zijn management, maar dat is Toto zelf) al hebben ingelicht over de stap.

Red Bull denkt ook dat Russell naar Mercedes gaat

Adviseur Helmut Marko van Red Bull vertelt aan de Duitse website dat zij in hun analyse ook rekening houden met de overstap. ‘Bottas hoeft ons niet te bellen’, zegt hij er gelijk bij. Hij denkt dat de Fin terugkeert naar Williams, waar hij een paar jaar geleden vandaan kwam. Best zuur, van de frontlinie terug naar – momenteel – de achterhoede. Uiteraard zou het zo kunnen zijn dan Bottas daar geen zin in heeft en de handdoek in de ring gooit.

Wat vindt Hamilton?

Er gaan geruchten dat Hamilton in zijn contract een clausule heeft waarin hij kan meebeslissen over teamgenoten. Mocht Mercedes bijvoorbeeld Max Verstappen willen aantrekken, dan zou hij dat kunnen tegenhouden. De reden hierachter zou zijn dat hij een te sterke teamgenoot zou willen weren. Hij moest het één seizoen afleggen tegen Nico Rosberg en dat vindt hij blijkbaar genoeg. Overigens is deze clausule nooit bevestigd. Bovendien loopt het contract van Hamilton alleen dit jaar. Wel gaf hij vorige maand aan graag nog een jaartje bij te tekenen bij Mercedes voor 2022.

Max Verstappen naar Mercedes

Dat Russell naar Mercedes gaat, dat lijkt een inkoppertje. Mocht het zo zijn dat Hamilton en Mercedes er niet uitkomen, dan denkt McLaren-directeur Zak Brown dat het Max Verstappen is die naar Mercedes gaat, zo liet hij weten tegenover de Daily Mail. Hij denkt dat Mercedes niet voor niets maar één jaar met Hamilton heeft getekend. Of het voor de Nederlander een slimme zet zou zijn, is nog maar de vraag. Volgend jaar gaat het nieuwe reglement in en het is altijd gokken wie er dan de snelste is.

Met dank aan Laura voor de tip!

Advertentie

Reacties

 • Yoeri heeft op 15 juni 2021 geschreven:

  Wat een clickbait artikel zeg. Pure speculatie!
  Niet verwacht dat TopGear zo laag zou gaan, walgelijk.

  PS: Ik hoop natuurlijk ook dat Bottas vervangen wordt. Maar slecht artikel dit.

  Reageer
 • Mayrton heeft op 15 juni 2021 geschreven:

  Wat een tabloid artikel. Het mngt van Russell is Toto zelf…

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie