Tijdens de eerste en tweede vrije training liet Ferrari zien dat ze hoge ogen kunnen gaan scoren in Mexico, ondanks een crash van Leclerc. Zijn monteurs hebben hard gewerkt om de auto klaar te krijgen voor de derde trainingssessie. De derde training is de laatste kans voor de teams en de coureurs om zich klaar te maken voor de kwalificatie later vandaag.

Anders dan bij de voorgaande trainingen blijven de coureurs het eerste deel van VT3 binnen. Tijdens de rest van dit weekend zullen we niet meer rijden op het tijdstip dat er nu gereden wordt. Daardoor is de data die men nu verzameld minder valide voor de kwalificatie en de race. Na een tijdje geven bij Alfa Romeo’s het startschot.

Dat startschot blijkt voor Zhou een klein klappertje te zijn. Tot nu toe zijn er weinig hoogtepunten in Mexico voor hem. Bij alle drie de trainingen heeft de Chinees problemen met zijn Alfa Romeo. Even later blijkt dat Charles Leclerc niet besloten heeft om het rustiger aan te doen. Op dezelfde plaats als waar hij er gisteren af ging, verliest hij zijn Ferrari wederom, al weet hij hem deze keer vroegtijdig op te vangen.

Hoe verder in de sessie, hoe meer actie

De bochtencombinatie waar Leclerc het zwaar heeft, blijkt ook vandaag het lastigste punt van de baan te zijn. Mick Schumacher doet een goede imitatie van het uitstapje dat Max Verstappen had tijdens de eerste vrije training. Net als Verstappen lukt het Schumacher om zijn auto uit de bandenstapels te houden. Verder hebben de coureurs het ook lastig bij het ingaan van de stadionsectie. Onder andere Stroll, Hamilton en Alonso schieten er rechtdoor.

Naarmate de sessie vordert, komen we dichterbij de omstandigheden waar we in gaan kwalificeren. Hier wacht Verstappen dan ook op, maar hij is niet de snelste. Uiteindelijk rijdt George Russell de snelste tijd. Teamgenoot Hamilton sluit als tweede aan. De Mercedi en Verstappen zijn de enigen die onder de 1.19 duiken. We zijn benieuwd welk topteam zo dadelijk pole position pakt; Mercedes, Ferrari of toch Red Bull?

3e vrije training van de GP van Mexico 2022

  1. George Russell
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Charles Leclerc
  5. Sergio Pérez

Hoe laat begint F1 in Mexico?

Zaterdag
Kwalificatie: 22:00 uur – 23:00 uur

Zondag
Race: 21:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie