Voor asfaltcoureurs die bochten naar links én rechts maken, is Formule 1 het hoogst haalbare. Net als bij haast elke topsport met een grote fanbase liggen de salarissen exorbitant hoog. Hoe hoog het salaris van Max Verstappen en de ander coureurs is, is niet exact bekend. Alle bedragen die je op het internet leest en ziet, zijn berekeningen en schattingen.

Zo zijn er bijvoorbeeld YouTube-video’s die lukraak bedragen roepen zonder enkele vorm van bronvermelding. Diverse sites nemen dit weer over als waarheid en de bedragen gaan een eigen leven leiden. We hebben hier en daar wat bronnen doorgespit en kwamen uit op een bedrag dat lijkt te kloppen. Dit is het salaris van Max Verstappen, volgens de BBC en De Volkskrant.

Max Verstappen: salaris van de Red Bull-coureur

Het salaris van Max Verstappen zo’n 10 miljoen euro. Volgens Quote zou de coureur voor elk punt 45.000 euro extra krijgen. Bij een overwinning schrijft Red Bull 178.000 euro extra bij. Een korte rekensom leert dat het salaris van Max Verstappen vorig jaar 21,6 miljoen euro was. Daarnaast zullen sponsoren Jumbo en G-Star ook een duit in het zakje doen.

Het Nederlandse racetalent zit er dus wel warmpjes bij, zou je kunnen stellen. Wil je verkapt inkomen meetellen, dan mag je de Aston Martins van Max Verstappen ook niet vergeten. Dit jaar wisselt hij twee keer van auto én hij krijgt de Valkyrie-hypercar van Red Bull Racing cadeau. Al had hij die prima contant kunnen afrekenen.

Hoeveel verdient de rest?

GPFans deed kort geleden een onderzoekje naar de salarissen van F1-coureurs. Lewis Hamilton verdient zo’n 57 miljoen euro per jaar en is daarmee de coureur met het hoogste salaris. Alexander Albon verdient met 170.000 euro per jaar het minst. Daniil Kvyat, die eerst op het stoeltje van Max zat, krijgt maar 300.000 euro.

Gasly, de teamgenoot van Verstappen, zou 1,4 miljoen euro verdienen. Oud-teamgenoot Ricciardo zou 17 miljoen euro per jaar verdienen en komt daarmee onder Vettel met 45 miljoen euro. Bottas zou 8,5 miljoen krijgen. Het salaris van Max Verstappen is dus aan de hoge kant als je het vergelijkt met de andere F1-coureurs. Tijd voor nog een nieuwe Porsche?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear