‘Nou, ik probeer mijn sidepod terug te kopen’, zegt Sebastian Vettel tijdens het gala van de Autosport Awards. Tijdens het gala was er een veiling bezig om geld op te halen voor het goede doel. Verschillende F1-gerelateerde artikelen gingen onder de hamer. Zo ook een sidepod van de F1-auto van Vettel. Terwijl de viervoudig kampioen op het podium staat, wil hij graag weten of hij de veiling heeft gewonnen.

Het goede doel van de avond was Grand Prix Trust. Zij zetten zich op allerhande manieren in voor het personeel van F1-teams en andere belanghebbenden in de F1. Om geld op te halen, boden F1-teams verschillende veilingitems aan. Zo kon je een rondleiding door de fabriek van Red Bull Racing winnen, maar ook het racepak van Nicholas Latifi en een lunch met Mark Webber.

Sebastian Vettel biedt op een onderdeel van zijn eigen F1-auto

Ook oude onderdelen werden voor het goede doel verkocht. Red Bull bood een koolstofkeramische remschijf aan voor 2.600 pond (3.019 euro). Aston Martin veilde een onderdeel aan dat Vettel maar wat graag zelf wilde hebben: de sidepod van zijn Aston Martin AMR21. Het onderdeel stamt uit 2021, maar het is niet duidelijk tijdens welke race(s) Vettel er precies mee reed.

De gepensioneerde Duitser bood 2.555 pond (zo’n 3.000 euro), maar kon op het moment dat de veiling gesloten werd niet meer bieden. Hij stond namelijk op het podium om een award in ontvangst te nemen voor zijn prestaties gedurende zijn loopbaan. Gelukkig voor Vettel werd hij niet overboden en gaat hij met de sidepod naar huis. Eerder kreeg hij al een stuk achtervleugel van een van zijn Red Bull F1-auto’s. Nog even verder sprokkelen en hij kan zelf een F1-auto bouwen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie