Aankomend weekend zou, als corona terug in zijn hokje was gegaan, de GP van Japan plaats hebben gevonden. De thuisrace voor Honda was het perfecte moment voor de Japanse fans om afscheid te nemen van het motorenmerk. Die kans krijgen ze niet, maar Red Bull Racing brengt alsnog een ode uit. AlphaTauri trouwens ook, maar die foto’s hebben we nog niet. Max Verstappen en Sergio Perez racen dit weekend met een speciale retro-livery.

De twee Red Bull-auto’s wisselen hun standaard kleuren in voor een wit canvas met rode accenten en Japanse teksten. De inspiratie komt van de Honda RA 272, een F1-auto uit 1965 waarmee Honda zijn eerste overwinning pakte tijdens de GP van Mexico. Toen zat Richie Ginther achter het stuur. In 2019 mocht Verstappen voor een promo een rondje rijden in deze F1-auto. Alphatauri krijgt Arigato op de achterspoiler, wat uiteraard Japans is voor bedankt.

Mercedes herleeft trauma’s

Het webteam bij Mercedes beschikt over een gezonde portie zelfspot, en wijst Red Bull er gelijk op wat er gebeurde toen zij een speciale livery op hun auto zette. In 2019 vierde het team 125 jaar in de autosport én hun 200e F1-start. Het resultaat van die race zie je in de tweet hieronder.

De reactie van Mercedes

Advertentie

Reacties

  • Rarebear heeft op 8 oktober 2021 geschreven:

    ik zie Mercedes liefst in zilver …… nostalgie

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie