Na de leukste kwalificatie van dit jaar begint Kevin Magnussen vanaf de eerste plaats gevolgd door Max Verstappen. Leclerc heeft veel goed te maken. Hij komt van de tiende plaats. Het is en blijft droog tijdens de sprintrace in Brazilië. Max Verstappen en Nicholas Latifi rijden als enige op de medium-band, de rest van de coureurs begint op het zachtste rubber.

Bij de start schiet Magnussen van zijn plek. Verstappen is op zijn hardere rubber minder goed weg. Toch weet de Nederlander zijn positie te behouden. Ocon en Alonso zitten elkaar in de weg en raken elkaar. Hierdoor komt er een gat in de zijkant van de Alpine van Ocon waardoor hij later zou terugvallen. Even later rijdt Alonso achterop Ocon waardoor Alonso zijn voorvleugel beschadigd. Hierdoor moet de Spanjaard naar binnen.

De druk erop bij Verstappen

In de ronde die volgt, heeft Verstappen temperatuur opgebouwd in de medium en gaat voorbij aan Magnussen. Hierna valt Magnussen langzaam maar zeker terug in het veld. Vooraan weet George Russell niet van ophouden.

Op de zachte band blijft hij binnen een seconde van Max Verstappen. Verder naar achteren strijden de twee Aston Martins met elkaar. Stroll duwt Vettel in het gras, maar kan een ronde later niets doen aan de inhaalactie van de Duitser. Stroll krijgt voor zijn gevaarlijke actie een straf van 10 seconden.

Verstappen versus Russell

Op de helft van de race waagt Russell voor het eerst een inhaalactie op Verstappen. Na een poging in de eerste bocht probeert Russell het nog eens in de derde bocht. Verstappen verdedigt sterk en blijft voor de Brit, maar de Nederlander is gewaarschuwd. De ronde die volgt is een kopie van de vorige ronde waarin Verstappen en Russell hard vechten om de eerste plaats.

Verstappen meldt in ronde 14 dat hij iets geraakt heeft. Hoe dan ook, een ronde later blijkt driemaal scheepsrecht voor George Russell. Hij pakt Verstappen in de DRS-zone richting bocht drie. Hierna loopt Russell meteen 1,5 seconden uit op Verstappen. Achter hen vechten ook Sainz en Hamilton met het mes tussen de tanden terwijl ze steeds dichterbij Verstappen komen.

In ronde 19 komt zowel Sainz als Hamilton voorbij aan Verstappen. Het is niet duidelijk of het defect aan de auto van Verstappen zorgt voor de trage snelheid of het feit dat hij op de mediums rijdt. Wat in ieder geval niet helpt, is dat de voorvleugel van Verstappen beschadigd is tijdens de inhaalactie van Sainz.

In tussen is Russell uitgelopen op zo’n drie seconden waardoor zijn zege in de sprintrace niet meer in gevaar komt. Als de hoofdrace half zo spannend is als deze sprint, krijgen we een leuke zondagavond. Tijdens die race zullen de Mercedi op de eerste startrij staan. Sainz wisselde namelijk zijn motor waardoor hij vijf plaatsen terug wordt gezet.

Sprint F1: De uitslag van Brazilië 2022

 1. Russell
 2. Sainz
 3. Hamilton
 4. Verstappen
 5. Pérez
 6. Leclerc
 7. Norris
 8. Magnussen
 9. Vettel
 10. Gasly
 11. Ricciardo
 12. Stroll
 13. Schumacher
 14. Zhou
 15. Bottas
 16. Tsunoda
 17. Alonso
 18. Ocon
 19. Latifi
 20. Albon

Hoe laat begint F1 op Interlagos?

Zondag
Race: 19:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie