De Nederlandse verslaggeving van de F1-races in 2022 op Viaplay begint redelijk vorm te krijgen. Naast het commentaar Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zal Amber Brantsen de studiopresentatie voor haar rekening nemen. Vandaag maakt moederbedrijf NENT de vaste tafelgasten bekend. Tom Coronel, Christijan Albers en Giedo van der Garde schuiven aan om de raceweekenden te bespreken.

Expert op het circuit bij het F1-programma op Viaplay

Op het circuit zal van Viaplay nog één andere expert aanwezig zijn. Voor deze taak zijn David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen gestrikt. Zij zullen elkaar per weekend afwisselen. De andere bekende gezichten uit Ziggo F1 Café lijken niet mee te gaan met de verhuizing. Wellicht dat Ziggo nog met een eigen programma komt.

Stéphane Kox wordt de pitreporter

Momenteel struint Jack Plooij nog de pitstraten af op zoek naar spannende quotes tijdens de race, maar die taak wordt in 2022 overgenomen door Stéphane Kox. De 27-jarige coureur en presentatrice is nu veel achter het stuur te vinden, maar verruilt volgend jaar dus haar helm voor een microfoon. Momenteel rijdt ze onder meer voor Toyota. Eerst zal ze nog meedoen aan de 1000 Ronden van Bahrein en de 6 Uur van Abu Dhabi in een Porsche 911 GT3 R met Kox Racing, samen met haar vader Peter Kox.

Advertentie

Reacties

 • Richard heeft op 9 december 2021 geschreven:

  F1TV app is ook volgend jaar in NL te gebruiken, en daar ga ik maar gebruik van maken. Goedkoper dan Viaplay en ik hoef ook geen voetbal of darts. Belangrijkste vind ik dat je bij F1TV kunt kiezen voor het Sky commentaar. Daar zitten ex-formule 1 coureurs en wereldkampioenen die co-commentaar geven. Over professioneel gesproken!
  Daar kan dit nieuwe Viaplay clubje nog een flink puntje aan zuigen.
  Ik vind het jammer voor Olav Mol, maar die Plooij zal ik zeker niet gaan missen. Wat een clown is dat!

  Reageer
 • Sracerr heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Baby TV

  Reageer
 • Wat een gejank heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Mol ziet de helft niet. Die heeft al bijna moeite om een Ferrari en een Williams uit elkaar te houden, laat staan dat hij snapt wat er gebeurt in een race. Nee die gaan we echt niet missen. Hij wordt steeds meer de Frank Snoeks onder de autosport commentatoren: ver over zijn houdbaarheidsdatum heen.

  Reageer
 • Jariel heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Meer lol met Olav Mol
  Schande om zo weggebonjourd te worden

  Reageer
 • Nick F. heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Het zal mij benieuwen. 30 jaar ervaring laten lopen? Jullie durven. En het is niet chique.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie