Nee, nee, de Tesla Roadster is nog niet dood. Het vermeende luchtkasteel komt volgens Elon Musk nog echt naar de digitale showrooms en naar laadpalen bij jou in de buurt. De CEO claimt zelfs dat de Tesla Roadster bijna 1.000 kilometer ver kan rijden op één lading.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar laten we verdergaan met de praktische consumenteninformatievoorziening. Is de Tesla Roadster sneller dan een F1-auto in een rechte lijn? YouTube-kanaal FlashTV klopte de data (voor zover bekend) in Assetto Corsa en organiseerde een 15.000-meter dragrace.

Zet vooral even je geluid uit, want de Tesla Roadster hoor je toch niet en de F1-auto produceert enkel een monotoon gedreun (behalve op 2:22). Eigenlijk is alleen de eerste 3.000 meter interessant in het filmpje, daarna moet je blind vertrouwen op aannames van de wegligging van een niet-bestaande auto.

Hoe betrouwbaar is de video? F1-teams houden specificaties van hun F1-auto’s geheim en van de Tesla Roadster zijn er enkel nog prototypes. Trek je eigen conclusie maar. Wél is het zo dat de Roadster in 2,1 seconden naar de 100 km/u moet sprinten en een topsnelheid heeft van boven de 400 km/u. Dat is in beide gevallen sneller dan een F1-auto.

Is de Tesla Roadster sneller dan een F1-auto?

Reacties

  • Prive heeft op 1 mei 2019 geschreven:

    En nu met bochten. Boem f1 staat weer voor. En beide zijn niet bestaant, dus veel heb je niet aan de data

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)