De tweede F1-auto voor 2019 is hier. Na de grote vernietiger van Red Bull Racing, zoals Haas Racing F1 zijn auto aankondigde, onthult het zustermerk van de energiefabrikant zijn auto. De kleuren van het team zijn hetzelfde als het colamerk van Red Bull. Volgens een TG-collega smaakt dat spul overigens naar een combinatie van gesmolten kauwgomballen en Haribo-colaflesjes. Samenvattend: vies.

Let bij de Toro Rosso STR14 goed op de vleugels voorop en achterop. Deze zijn groter dan voorheen. Ook de zogenoemde bargeboards strekken verder naar voren en zijn simpeler geworden. Op veel andere F1-auto’s zul je deze veranderingen zien – maar hier zie je ze voor het eerst echt goed. Op de zwarte Haas-auto waren de details slechts vaag zichtbaar.

De motor van de Toro Rosso STR14

Het zusterteam van Red Bull Racing rijdt net als Max Verstappen met een Honda-motor. Vorig jaar hebben ze er al mee kunnen testen en dit jaar moet de V6 goed presteren. Verwacht Toro Rosso aan het einde van het 2019-seizoen echter niet op het podium – het blijft een tweede team. Het grote geld gaat naar Red Bull.

De coureurs van Toro Rosso

Achter het stuur van de nieuwe Toro Rosso STR14 kruipen Daniil Kvyat en Alexander Albon. De eerste naam moet je sowieso bekend voorkomen: de Rus verloor zijn stoeltje bij Red Bull Racing aan Max Verstappen. En elke keer als hij ergens een stap terug moest doen, won Verstappen. We zijn benieuwd hoe het seizoen voor hem verloopt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie