Als een team zo succesvol is als dat van Mercedes F1, moet de baas van dat team wel iets goed doen. Het is dan ook niet gek dat Toto Wolff sinds 2013 geen Grand Prix meer heeft gemist. Helaas eindigt deze indrukwekkende streak bij de GP van Brazilië, komend weekend.

‘Met beide kampioenschappen veiliggesteld heb ik meer tijd om me te concentreren op andere open onderwerpen. Het is geweldig om dit te kunnen doen en te weten dat het team van de driepuntige ster op de best mogelijke manier vertegenwoordigd zal zijn, zowel op als naast de baan’, zegt de succesvolle teambaas. Wat Wolff bedoelt met ‘open onderwerpen’ is niet duidelijk, maar we kunnen wel een paar gokjes doen, toch?

Formule E

Op 22 november gaat het nieuwe seizoen van de elektrische formuleklasse van start. Dit jaar doet Mercedes voor het eerst mee als fabrieksteam. In de elektrische Mercs nemen de Belg Stoffel Vandoorne en de Nederlander Nyck de Vries plaats. Bij bekendmaking van de auto en de coureurs was Wolff ook aanwezig en benadrukte hij nog maar een keer hoe belangrijk Formule E voor Mercedes is. ‘Racen is voor ons het research-laboratorium. Alles wat we er doen, wordt op een of andere manier vertaald naar de straatauto’s.’

Mercedes-AMG One

Naast teambaas van het Formule 1-team, is Wolff ook de baas van Mercedes AMG Petronas Motorsport. Je kunt dus stellen dat meneer Wolff wel wat te zeggen heeft bij de Duitse autofabrikant. Wellicht dat hij Tobias Moers kan aansporen om de AMG One officieel te releasen. Of wil Wolff dat de Mercedes-AMG One alsnog op Le Mans komt te rijden tegen de Valkyrie?

Record op de Ring zetten

Een tijdje terug spraken we met de beste man. We praatten over hoe hij een Seat Ibiza Cup als daily driver gebruikte, en over wat hij nu rijdt. Daarbij vertelde hij ook dat hij nog één grote droom heeft: een record op de Ring. ‘Ik heb nog een appeltje te schillen met de Nordschleife. De nieuwe Porsche 911 GT3, op de Nordschleife, dat zou ik zomaar eens kunnen gaan doen.’ Misschien dat, as we speak, Toto zijn racepak aan het aantrekken is en zijn Porsche start om alsnog een tijd van 6 minuten en 45 seconden neer te zetten…

Foto: Daimler

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie