In aanloop naar het weekend van de GP van Saoedi-Arabië van 2023 heeft Max Verstappen last van een buikgriepje. Daarom is de wereldkampioen op donderdag niet aanwezig in Djedda tijdens de mediadag. Gelukkig voor Verstappen en zijn fans is de coureur genoeg hersteld om op tijd naar het Midden-Oosten te vliegen en deel te nemen aan de eerste vrije training in Saoedi-Arabië.

Net als bij de GP van Bahrein zijn de eerste en derde trainingen bij daglicht en is de zon onder bij de overige sessies. Daarom zijn de tijden die gereden worden in de eerste en derde vrije training minder relevant. Wat de teams testen bij deze trainingen, is voornamelijk de set-up van de auto. Daarnaast zijn het voor de coureurs belangrijke sessies om vertrouwen op te bouwen richting zaterdag en zondag.

Actie op de baan

Daarom zijn er al vroeg veel coureurs op de baan. Dat leidt er automatisch toe dat de auto’s elkaar tegenkomen. Op dit circuit is dat extra gevaarlijk. Oké, het zicht is in een aantal blinde bochten verbeterd, maar er zijn nog genoeg plekken op de baan waar het zicht minimaal is. Zo komt Sainz tijdens een snelle ronde Nyck de Vries tegen die langzaam rijdt. Gelukkig gebeuren er geen ongelukken tijdens VT1.

Verstappen en De Vries tijdens de 1e vrije training

Over De Vries gesproken: die heeft nog nooit op het Jeddah Corniche Circuit gereden. Daarom is de AlphaTauri-coureur vanaf het begin op het asfalt te vinden. Hij rijdt uiteindelijk 29 rondes. Daarmee rijdt hij meer rondes tijdens de eerste vrije training dan wie dan ook. Een goed begin dus voor de Nederlandse coureur.

Hoe anders ziet de eerste training er voor Verstappen uit. Hij komt pas na een minuut of twintig de baan op en rijdt een stuk minder rondjes. In een wat snellere ronde gaat Verstappen kort buiten de baan. Hij meldt hierna over de boordradio dat zijn auto niet wil insturen en dat hij onderstuur heeft in bocht 22, een snelle bocht naar links. Verstappen heeft aan het einde zeventien ronden gereden en pakt ook de snelste tijd.

1e vrije training van de GP van Saoedi-Arabië in 2023

  1. Max Verstappen
  2. Sergio Pérez
  3. Fernando Alonso
  4. Lance Stroll
  5. George Russell

Hoe laat begint F1 in Saoedi-Arabië?

Vrijdag 17 maart
2e vrije training: 18:00 uur – 19:00 uur

Zaterdag 18 maart
3e vrije training: 14:30 uur – 15:30 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 19 maart
Race: 18:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie