Als de 1e vrije training in Bahrein een lauw tomatensoepje met oud brood is als voorgerecht, is de 2e training perfect gebakken coquilles met gesmoorde groentes op een bedje van puntgave aardappelpuree. Er zit veel actie in de tweede training. Daarnaast komen we erachter of de geruchten over Aston Martin echt waar zijn.

Aan het begin van de tweede vrije training komen de coureurs massaal naar buiten. De zon is nu onder gegaan en de lampen de baan voorzien van kunstlicht. Dit is de eerste keer na de testdagen dat de teams op de baan kunnen in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de race. De eerste lange runs zijn dan ook om te zien hoelang de banden het volhouden.

Piastri is wakker

Door de drukte komen de coureurs elkaar nog wel eens tegen. Piastri en Tsunoda doen een dragrace op het start/finish-gedeelte naar de eerste bocht. Op dat moment komt Lance Stroll net uit de pits rijden. Hij heeft geen weet van het aankomende verkeer. Gelukkig is Piastri wakker en weet op het laatste moment zijn McLaren langs Stroll te sturen.

Oefenen voor de kwalificatie

Nu wordt duidelijk wie er het snelste is over één ronde. De gehavende Lance Stroll heeft nog geen dertig ronden gereden in deze auto en meldt over de radio dat hij nog steeds last heeft van zijn handen. Toch is hij al sneller dan beide Mercedes-coureurs. Teamgenoot Alonso rijdt ondertussen de snelste tijd. De hype rond Aston Martin lijkt terecht te zijn.

Red Bull volgt op korte afstand. Verstappen blijft op 0,169 seconde achter Alonso terwijl Pérez 0,171 seconden moet toegeven. Een onverwachte ronde komt van Hülkenberg. Hij rijdt zijn Haas naar de vijfde tijd. Aan het einde van de sessie oefenen een aantal coureurs op een kwalificatieronde, maar niemand gaat sneller dan Alonso. Als dit El Plan is, werkt het als een malle.

2e vrije training van Bahrein in 2023

  1. Fernando Alonso
  2. Max Verstappen
  3. Sergio Pérez
  4. Charles Leclerc
  5. Nico Hülkenberg

Hoe laat begint F1 in Bahrein?

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)