Max Verstappen is geen zonnestraaltje vandaag. Eerst klaagt hij over zijn koppeling en daarna over de dempers op de achterkant: ze zouden telkens op het einde van de veerweg zitten. Als hij via de radio de rondetijden van andere coureurs hoort, zegt hij: ‘Ja, dat is niet relevant als de auto niet presteert.’ Via de radio hoort hij terug dat ze er van een afstandje niets aan kunnen doen.

Max Verstappen is duidelijk niet blij met de auto, maar de monteurs lijken minder urgentie te hebben. Met nog 42 minuten te gaan vraag Verstappen of hij eindelijk naar binnen mag, want er moet echt wat anders. Op dat moment heeft Verstappen de op twee na snelste tijd en Pérez rijdt op positie elf. Zó slecht gaat het dus ook weer niet.

De verbeteringen werken niet

Na een tijdje komt Max weer naar buiten. Hij meldt dat het iets beter is, maar de auto gedraagt zich nog niet zo als de coureur wilt. Vooral bij hobbels is de auto niet goed – en daar zijn er nogal wat van bij Monaco. De monteur meldt op de radio dat Max er maar mee moet leren leven voor deze sessie. Wellicht is er in de tweede training verbetering.

Een spin van een Haas geeft Verstappen nog een keer de kans om naar binnen te gaan. Als Verstappen met ongeveer een kwartiertje te gaan weer de baan opkomt, rijdt Alonso op de eerste plek met Hamilton op de tweede plek. Pérez bivakkeert inmiddels op P3. En zelfs na de nieuwe wijzigingen lijkt de achterkant te weinig grip te hebben voor Max.

Verstappen is niet de enige die klaagt over zijn auto. Ook Norris en Russell kunnen hun draai niet lekker vinden in de straten van Monaco. Uiteindelijk verliest Albon in de laatste vier minuten de controle en breekt bij een crash zijn twee linkerwielen af.

Door de crash eindigt de eerste vrije training van Monaco vroegtijdig. Of Verstappen sneller was geweest dan zijn teamgenoot, zullen we niet weten. Gelukkig hebben we nog twee trainingen en een kwalificatie te gaan.

Uitslag eerste vrije training Monaco 2023

01. Sainz
02. Alonso
03. Hamilton
04. Pérez 
05. Leclerc
06. Verstappen
07. Norris
08. Ocon
09. Stroll
10. Albon
11. Bottas
12. Magnussen
13. Tsunoda
14. Gasly
15. Russell
16. De Vries
17. Piastri
18. Sargeant
19. Zhou
20. Hulkenberg

Tijdschema Monaco 2023

Vrijdag
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie