Gisteren pakte Max Verstappen pole position met een geweldige ronde op het Yas Marina Circuit. Hij begint vandaag vooraan in de laatste en beslissende race van dit jaar. Zoals zo vaak heeft hij Lewis Hamilton als gezelschap op de voorste startrij. Verstappen vertrekt op de zachte banden en Hamilton op de mediums.

Hamilton is veel beter weg tijdens de start van de race. Hij grijpt gelijk de leiding. Verstappen probeert halverwege de openingsronde P1 te veroveren, maar daarbij gaat Hamilton van de baan. De stewards beslissen echter dat Lewis de plek niet terug hoeft te geven. Hier leken de kansen voor Max af te nemen.

De jacht is geopend

In de ronden die volgen moet Max in de achtervolging. Na tien ronden slijten de banden van Verstappen steeds harder en verliest Max veel tijd. In ronde 14 komt Verstappen binnen voor nieuwe harde banden. Een ronde later doet Hamilton hetzelfde om Verstappen af te dekken. Het lukt hem om voor zijn rivaal te blijven.

Verstappen verliest ondertussen veel tijd omdat hij ook nog Sainz moet inhalen. Pérez moet dan nog wel een pitstop maken en wacht Hamilton op. Met veel oudere banden weet hij de Mercedes twee ronden achter zich te houden. Verstappen kan daardoor ondertussen een gat van 9 seconden goedmaken.

Alfa Romeo heeft problemen

Hamilton weet het gat echter weer te vergroten in de ronden die volgen. Dat ritme wordt doorbroken door Giovinazzi. Hij moet zijn Alfa Romeo langs de baan parkeren met een probleem. Dat zorgt voor een virtual safety car. Verstappen maakt daarvan gebruik om nieuwe harde banden te halen.

Max heeft niet genoeg tempo om te winnen

Met nog 22 ronden te gaan kan hij op jacht naar Hamilton met nieuwe banden. Hij moet dan een gat van 17 seconden goedmaken. De Nederlander is echter niet snel genoeg op het nieuwe rubber. In ronde 53 komt er nog een safety car omdat Latifi zijn Williams in de muur zet in sector 3. Max maakt daarvan gebruik om nog eens nieuwe zachte banden op te halen.

Na de safety car is er nog één raceronde te gaan. Verstappen weet in de allerlaatste ronde van de allerlaatste race de leiding te heroveren. Max Verstappen wint de race en pakt het wereldkampioenschap op dramatische wijze. Voor het eerst in de geschiedenis van de F1 hebben we een Nederlandse wereldkampioen.

Toto en Mercedes zijn uiteraard zeer ontevreden, maar Michael Masi heeft er geen enkele boodschap aan. Tegen Toto zegt hij: ‘Dít is nou racen, Toto.’

Max pakt het kampioenschap in de laatste ronde

Uitslag van de GP van Abu Dhabi 2021

01. Max Verstappen
02. Lewis Hamilton
03. Carlos Sainz
04. Yuki Tsunoda
05. Pierre Gasly

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie