Het leek er gisteren tijdens de kwalificatie even op dat Max Verstappen pole position kon pakken voor de GP van de Eifel, maar uiteindelijk moest hij toch Bottas en Hamilton voor laten gaan. De Fin staat vandaag op pole position. Verstappen heeft Leclerc naast zich op de tweede startrij.

Bij de start zijn de meeste auto’s goed weg. Iedereen remt te laat voor bocht één, maar omdat iedereen te diep in de bocht gaat, vallen er geen brokken. Hamilton daagt gelijk zijn teamgenoot uit, maar kan de positie niet veroveren.

In de beginfase van de race rijdt de top drie snel weg bij de rest van het veld. Hamilton en Verstappen kunnen dan dichtbij Bottas blijven. In ronde 13 blokkeert Valtteri zijn remmen bij bocht één. Daardoor kan Hamilton de leiding overnemen en moet Bottas snel medium banden ophalen.

Verstappen en Hamilton kunnen langer doorrijden en halen drie ronden later hun banden op. Ze hebben het geluk dat er net een virtual safety car is omdat de Williams van Russell opgeruimd moet worden. Daardoor kunnen ze een gunstige pitstop maken. Snel daarna wordt het drama voor Bottas nog groter. Hij verliest vermogen en valt uit in deze race.

Na de pitstoprondes rijdt Hamilton langzaam aan steeds meer weg bij Verstappen. Achter de Mercedes en Red Bull woedt er een verhitte strijd om de laatste podiumplek. Ricciardo en Perez strijden om deze plek en hebben een andere strategie.

De race is even rustig, maar in ronde 45 wordt het weer spannend omdat Norris zijn auto langs de baan moet parkeren wat een safety car veroorzaakt. De top drie maakt hiervan gebruik om nieuwe softs te halen. Verstappen komt door deze safety car weer vlak achter Hamilton te rijden.

Er zijn nog elf rondes te gaan als de race weer verder gaat. Nadat de safety car de pits induikt, heeft Max moeite met de bandentemperatuur en staat hij gelijk vol onder druk van oud teamgenoot Ricciardo. Hij weet de plaats echter te behouden.

Ook in de laatste rondes van de race rijdt Hamilton langzaam maar zeker steeds verder weg bij de Red Bull van Verstappen. Hamilton wint de race op de Nürburgring en komt daarmee op gelijke hoogte voor het record van de meeste overwinningen ooit. Verstappen pakt de tweede plek en een extra punt voor de snelste ronde. Ricciardo wint het gevecht voor de laatste podiumplek.

Uitslag van de GP van de Eifel 2020

  1.  L. Hamilton
  2.  M. Verstappen
  3.  D. Ricciardo
  4.  S. Pérez
  5.  C. Sainz Jr.
  6.  P. Gasly
  7.  C. Leclerc
  8.  N. Hulkenberg
  9.  R. Grosjean
  10.  A. Giovinazzi
  11.  S. Vettel
  12.  K. Räikkönen
  13.  K. Magnussen
  14.  N. Latifi
  15.  D. Kvyat
  16.  L. Norris
  17.  A. Albon
  18.  E. Ocon
  19.  V. Bottas
  20.  G. Russell
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie