Gisteren kon niemand sneller dan Lewis Hamilton rond het Circuit Paul Ricard gaan. Zijn teamgenoot vergezelt hem vandaag op de eerste startrij. Door een slechte kwalificatie van Räikkönen, kon Verstappen gisteren de vierde tijd rijden. Een plek achter Vettel en een plek voor Ricciardo. In tegenstelling tot gisteren bij de 3e vrije training laat de regen zich vandaag niet zien tijdens de race.

De start

Bij de start is er gelijk chaos. Vettel verremt zich en tikt de achterkant van Bottas aan, waar de Fin een lekke band en de Duitser een kapotte neus aan overhouden. Verstappen kan hiervan profiteren en schuift op naar P2. Ondertussen is er in het middenveld een crash tussen twee Franse coureurs. Gasley raakt Ocon, waardoor beide coureurs uitvallen en een safety car de baan opkomt.

Als de safety car de pitsstraat induikt, veranderen er vooraan geen posities. Vettel en Bottas rijden dan helemaal achteraan en beginnen aan een lange inhaalrace. Voor de Ferrari-coureur zal dat extra moeilijk worden omdat hij een straf van vijf seconden heeft gekregen voor het veroorzaken van de crash.

De ronden die hierna volgen verlopen relatief rustig. Verstappen behoudt de tweede plek, maar kan ook niet in de buurt komen van Hamilton. De meeste inhaalacties komen van de Ferrari van Sebastian Vettel die na twintig ronden alweer op de vijfde positie rijdt.

Pitstops

Na 25 ronden komt Verstappen naar binnen voor nieuwe banden. Hij komt net voor Vettel de baan weer op. De andere coureurs in de top vijf wachten nog even met het maken van een pitstop. Ricciardo komt drie ronden later naar binnen en bij Hamilton duurt het negen ronden. Ricciardo verliest na zijn pitsstop een plek aan Vettel, die hij alweer snel terug kan winnen.

Het slot van de race

Verstappen kan niet minder dan drie seconden in de buurt komen van Hamilton. Ricciardo moet ondertussen uitkijken voor Räikkönen die steeds dichter bij hem in de buurt komt. De Ferrari blijkt echter te snel te zijn voor de Red Bull-coureur, die een probleem aan zijn auto heeft. Ricciardo moet zijn podiumplek afstaan aan Räikkönen.

Vlak voor de finish zorgt een lekke band van Stroll ervoor dat de laatste ronden van de race onder een virtual safety car worden gereden. Hamilton wint met gemak de race, Verstappen pakt een zeer nette tweede plek met een beetje geluk en Räikkönen mag op de laatste plek van het podium staan.

Uitslag van de GP van Frankrijk 2018

  1.  L. Hamilton 1:30:11.385
  2.  M. Verstappen +7.090
  3.  K. Räikkönen +25.888
  4.  D. Ricciardo +34.736
  5.  S. Vettel +1:01.935
  6.  K. Magnussen +1:19.364
  7.  V. Bottas +1:20.632
  8.  C. Sainz Jr. +1:27.184
  9.  N. Hulkenberg +1:31.989
  10.  C. Leclerc +1:33.873
  11.  R. Grosjean +1 ronde
  12.  S. Vandoorne +1 ronde
  13.  M. Ericsson +1 ronde
  14.  B. Hartley +1 ronde
  15.  S. Sirotkin +1 ronde
  16.  F. Alonso +3 ronden
  17.  L. Stroll +5 ronden
  18.  S. Pérez +26 ronden
  19.  E. Ocon +53 ronden
  20.  P. Gasly +53 ronden

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie