Gisteren waren Verstappen en Ricciardo kansloos in de kwalificatie. De strijd ging tussen Ferrari en Mercedes, waarbij Hamilton uiteindelijk het snelste was. De twee Ferrari’s starten vandaag achter hem, gevolgd door Bottas, Verstappen en Ricciardo.

De start

Bij de start kan Hamilton zijn pole position niet verzilveren. Hij is slecht weg en een crash met Räikkönen enkele bochten later zorgt ervoor dat hij terugvalt naar de laatste plaats. Verstappen kan van de chaos profiteren en haalt de crashende coureurs gelijk in, waardoor hij op de derde plek staat. Räikkönen rijdt dan op de vierde plek en heeft de jacht geopend op de Red Bull van Verstappen. De Fin zal hierbij wel rekening moeten houden met een tijdstraf van tien seconden voor het veroorzaken van de crash met Hamilton.

Lewis Hamilton is de eerstvolgende ronden aan een inhaalraces bezig. Na elf ronden heeft hij zich alweer opgewerkt naar de zesde plek en kan hij Ricciardo op gaan zoeken. Hij wordt geholpen door Räikkönen die na veertien ronden zijn tijdstraf uit gaat zitten, terwijl hij zijn banden gaat wisselen. Dit zorgt er ook voor dat Verstappen weer even rustig adem kan halen.

Vier ronden later maakt de winnaar van de GP van Oostenrijk ook een pitstop. Hij komt dan achter Hamilton weer de baan op. De andere coureurs uit de top zes volgen niet veel later. Na de pitstops zit Räikkönen gelijk weer Ricciardo op de hielen. De Red Bull-coureur houdt het gevecht niet lang vol, want hij maakt al snel een pitstop.

Safety car tweemaal op de baan

Na 33 ronden komt er een safety car omdat Ericsson zijn Sauber in de muur torpedeert. Vettel maakt van de mogelijkheid gebruik om nieuwe banden te halen. Bottas kiest ervoor om op het huidige setje banden te blijven rijden. Ook Verstappen en Räikkönen halen nieuwe banden tijdens de safety car. Alle coureurs die vooraan een pitstop maken, verliezen één plaats.

Als er weer geracet mag worden, hebben Verstappen en Räikkönen een prachtig gevecht om de vierde plaats. De Fin gaat er even voorbij, maar Max weet op een zeer fraaie wijze zijn plek te behouden. Het gevecht wordt daarna onderbroken door een safety car die door een crash tussen Sainz en Grosjean gelijk weer op de baan moet komen.

De eindsprint

Nadat de safety car voor de tweede keer de pitstraat inrijdt, kan Verstappen de Ferrari niet achter zich houden. Enkele ronden later valt Verstappen uit met een probleem aan zijn remmen. In de laatste ronden strijden twee Ferrari’s en twee Mercedessen om de winst. Vijf ronden voor het einde pakt Vettel opnieuw de leiding in de race. Bottas leidde eerst nog de race, maar valt uiteindelijk terug naar de vierde plek.

Vettel staat de leiding in de race niet meer af en vergroot zijn leiding in het kampioenschap. Hamilton rijdt een knappe race om de schade te beperken en pakt de tweede plek. Achter hem finishen Räikkönen, Bottas en Ricciardo, terwijl Verstappen met lege handen naar huis gaat.

Uitslag van de GP van Groot-Brittannië 2018

1.  S. Vettel 1:27:29.784
2.  L. Hamilton +2.264
3.  K. Räikkönen +3.652
4.  V. Bottas +8.883
5.  D. Ricciardo +9.500
6.  N. Hulkenberg +28.220
7.  E. Ocon +29.930
8.  F. Alonso +31.115
9.  K. Magnussen +33.188
10.  P. Gasly +34.129
11.  S. Pérez +34.708
12.  S. Vandoorne +35.774
13.  L. Stroll +38.106
14.  S. Sirotkin +48.113
15.  M. Verstappen +6 ronden
16.  R. Grosjean +15 ronden
17.  C. Sainz Jr. +15 ronden
18.  M. Ericsson +21 ronden
19.  C. Leclerc +34 ronden
20.  B. Hartley +51 ronden

Foto: Red Bull Content Pool, Ferrari, Daimler AG

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie