Gisteren verliep de kwalificatie dramatisch voor Vettel en Ricciardo. Tijdens de start van de GP van Japan weten zij allebei al snel een aantal plaatsen goed te maken. Verstappen heeft een redelijk goede start, maar weet geen plek te winnen. Aan het einde van de eerste ronde moet hij zelfs verdedigen tegen Räikkönen. Max gaat naast de baan en komt daar gevaarlijk weer op, waar de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden aan over houdt.

Door een tik van Leclerc tegen Magnussen komt er de eerstvolgende ronden een safety car. Als de race weer wordt hervat, moet Verstappen verdedigen tegen de andere Ferrari. Vettel is echter iets te opportunistisch en rijdt tegen Verstappen aan. De Duitser spint en valt helemaal terug naar de laatste positie.

Rond de 22e ronde komen de leiders in de wedstrijd naar binnen voor nieuwe banden. De pitstop van Verstappen duurt vijf seconden langer, omdat hij de tijdstraf heeft. Toch weet hij na alle pitstops de derde plek te behouden.

Op de nieuwe banden weet Verstappen in de buurt te komen van Bottas. Inhalen lukt echter niet, dus de Nederlander moet genoegen nemen met de derde plek. Hamilton heeft geen enkel moment onder druk gestaan en wint zeer gemakkelijk de race.

Uitslag van de GP van Japan 2018

1. Hamilton
2. Bottas
3. Verstappen
4. Ricciardo
5. Raikkonen
6. Vettel
7. Perez
8. Grosjean
9. Ocon
10. Sainz
11. Gasly
12. Ericsson
13. Hartley
14. Alonso
15. Vandoorne
16. Sirotkin
17. Stroll
18. Leclerc
19. Hülkenberg
20. Magnussen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie