Gisteren wist Lewis Hamilton zijn teamgenoot net aan te verslaan in de strijd om pole position. Verstappen was een stuk langzamer in de kwalificatie, maar zijn tijd was nog wel goed genoeg om vandaag vanaf P3 te starten.

De start

Als de lichten uit gaan, is Verstappen erg goed weg terwijl Bottas een moeilijkere start heeft. Verstappen pakt daardoor gelijk P2. De Mercedes van Bottas valt ondertussen terug tot P4 achter Lance Stroll. De Fin heeft vijf ronden nodig om weer terug te komen tot P3.

In de ronden die volgen probeert iedereen zo langzaam mogelijk te rijden om wel zijn positie te behouden, maar zoveel mogelijk de banden levend te houden. Vanaf ronde 12 begint Hamilton het tempo hoger te leggen. Verstappen heeft het dan moeilijk om in het kielzog van de Mercedes te blijven.

Eerste pitstops

Na veel klagen en 22 ronden gereden te hebben, komt Verstappen naar binnen voor nieuwe medium banden. Hij komt door een snelle pitstop weer op de derde plek naar buiten. Een ronde later komen zowel Hamilton als Bottas naar binnen voor mediums. De volgorde van de top drie is dan weer hetzelfde als voor de pitstops.

Tweede pitstops

Op deze nieuwe banden is Verstappen langzamer dan de tweede Mercedessen. Hij weet Bottas achter zich te houden, maar het gat met Hamilton wordt steeds groter. In ronde 42 komt Verstappen daarom voor de tweede keer naar binnen en hij krijgt weer nieuwe mediums. Zeven ronden later kiest Bottas voor de softs. Twee ronden later komt ook de leider in de race naar binnen voor nieuwe mediums.

In de slotfase van de race weet de top drie niet meer in de buurt van elkaar te komen. Als er gevechten zijn, vinden die allemaal in de middenmoot plaats. Hamilton wint uiteindelijk gemakkelijk de race, Verstappen pakt een knappe tweede plek en Bottas finisht weer derde.

Uitslag van de GP van Spanje 2020

1.  L. Hamilton
2.  M. Verstappen
3.  V. Bottas
4.  L. Stroll
5.  S. Pérez
6.  C. Sainz Jr.
7.  S. Vettel
8.  A. Albon
9.  P. Gasly
10.  L. Norris
11.  D. Ricciardo
12.  D. Kvyat
13.  E. Ocon
14.  K. Räikkönen
15.  K. Magnussen
16.  A. Giovinazzi
17.  G. Russell
18.  N. Latifi
19.  R. Grosjean
20.  C. Leclerc

 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie