De Franse coureur Anthoine Hubert overleed afgelopen weekend na een zware crash op het circuit van Spa-Francorchamps. Terwijl de politie en de FIA los van elkaar nog onderzoek doen naar de toedracht, kondigt het circuit aan dat ze voor volgend jaar een aantal aanpassingen doorvoeren om de veiligheid te verbeteren.

Nathalie Maillet, de CEO van Spa-Francorchamps, vertelt dat het verloop van het circuit, niet zal veranderen. Ook de beroemde bochtencombinatie Raidillon en Eau Rouge blijft dus onaangetast. ‘De aanpassingen zullen dus ook een positief effect op de wagens hebben. Momenteel wordt er overlegd over waar de grindbakken moeten komen en over hoe diep ze moeten zijn’, zegt Maillet tegen HLN.

Veranderingen Spa-Francorchamps

Er waren al eerder aanpassingen aangekondigd aan het circuit. Door de crash is er nu extra aandacht op gevestigd. Een grindbak zou kunnen voorkomen dat auto’s vanuit de bandenstapel bijvoorbeeld terug de baan op rollen, zoals dat het geval was bij Anthoine Hubert. Uiteraard biedt het geen garantie op absolute veiligheid.

Aan het einde van dit jaar moeten de vergunningen aangevraagd worden. De F1 zal niet wegtrekken uit België, volgens Maillet. ‘Spa-Francorchamps wordt na dit ongeluk niet in vraag gesteld als locatie voor de Formule 1. Wat gebeurde, is een wedstrijdfeit. Uiteraard tekent het ons allemaal. We moeten blijven werken aan de ontwikkeling van het circuit.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear