Goed nieuws voor wie kaartjes gekocht hebben voor de GP van Nederland: zo te zien hoeven jullie geen andere plannen te bedenken voor 3 mei 2020. De verbouwing aan Circuit Zandvoort mag vooralsnog doorgaan, zo besliste de rechtbank van Haarlem vandaag. Het is dus 1-0 voor Circuit Zandvoort, maar de wedstrijd duurt nog lang.

De rechtbank heeft de eerste lading eisen van de natuurorganisaties afgewezen omtrent de verbouwing van Circuit Zandvoort. Volgens de natuurorganisaties zijn de padden en hagedissen ‘zwaar beschermde Europese diersoorten.’ De provincie Noord-Holland en de advocaten van Circuit Zandvoort zeggen dat de werkzaamheden beperkt en tijdelijk zijn.

Vorige week kreeg het circuit de natuurvergunning die ze nodig hebben om tijdelijke tribunes neer te zetten voor het F1-spektakel aan de kust. Ook wil de organisatie grond verplaatsen, nieuwe paden aanleggen en een tunnel graven. Ook hier zijn de natuurorganisaties het niet mee eens. Ze mogen in ieder geval nu verbouwen tot de volgende uitspraak van de rechter.

Er staan namelijk nog meer rechtszaken op het programma, onder andere omtrent de stikstofproblematiek. Voorzitter van Milieuorganisatie MOB, John Vollenbroek, zegt tegen het AD dat als er elektrisch wordt geracet op Circuit Zandvoort, ze de zaak intrekken. Het vervolg van deze zaak staat op vrijdag gepland. Dan zal het gaan om de stikstofdeeltjes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear