Max Verstappen kwam in Rusland niet verder dan een vierde plaats. De Ferrari’s en de Mercedessen waren gewoonweg te snel voor de Red Bull. Verstappen is van mening dat als hij hetzelfde materiaal heeft, hij sneller is dan zijn concurrentie.

De strijd tussen Mercedes, Red Bull en Ferrari

Verstappen sprak al eerder over een wake up call aan het adres van het team, maar na de GP van Sochi zijn de verwachtingen van Verstappen niet veel positiever geworden. ‘Voor Singapore dacht ik dat we volgend jaar weleens met drie teams om de wereldtitel kunnen strijden. Nu misschien niet meer’, zegt Max Verstappen in een gesprek met De Telegraaf.

De Nederlander heeft momenteel een sterke vorm te pakken, alleen is zijn Red Bull niet snel genoeg. ‘Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik in een zelfde soort auto twee tiende sneller kan zijn dan Leclerc en Hamilton. Toen ik de pole lap van Leclerc zag, dacht ik, daar valt echt nog wel wat tijd te winnen. Ik wil niet arrogant klinken, maar als rijder moet je sowieso denken dat je de snelste bent.’

Het is niet zoals het lijkt

Schijn bedriegt volgens Max Verstappen: ‘Men denkt vaak: ”Nou, Red Bull is nog niet zo slecht. Dat team bevindt zich op gelijke hoogte van de rest.” Vaak zitten we er voor mijn gevoel echter iets verder vanaf dan het lijkt. Als team moeten we verder proberen te denken dan we al deden. We zijn nog niet waar we moeten zijn. We hebben nog niet de stap gezet die nodig is om volgend jaar competitief te zijn.’

Volgende week reist Verstappen af naar Japan voor een thuiswedstrijd voor de motorleverancier Honda. Dit is om die reden ook de belangrijkste race van het jaar, in ieder geval voor Honda. Max moest vorige wedstrijd een gridstraf incasseren om de nieuwe Spec 4-motor te ontvangen. Deze verbeterde motor zou zijn vruchten moeten afwerpen tijdens de GP van Japan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie